Τροφές που συνιστώνται να δοκιμάσετε μετά από μια κρίση ημικρανίας

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τροφές που συνιστώνται να δοκιμάσετε μετά από μια κρίση ημικρανίας
migraines

Η ταλαιπωρία μιας ημικρανίας μπορεί εύκολα να σου κόψει την όρεξη. Όμως η διατροφή μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στη διαχείριση των συμπτωμάτων σας. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τον πόνο της ημικρανίας αντί να τον επιδεινώσετε, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Shape.

Oρισμένα τρόφιμα μπορούν στην πραγματικότητα να “πυροδοτήσουν” τα συμπτώματα της ημικρανίας. Πολλοί διαπιστώνουν μια σύνδεση μεταξύ του τι τρώνε και της εμφάνισης μιας ημικρανίας ή μιας μεγαλύτερης ευαισθησίας στην έναρξη μιας ημικρανίας και τα πρόσθετα ή οι ενώσεις στα τρόφιμα είναι συχνά οι ένοχοι – πράγματα όπως το MSG, τα τεχνητά γλυκαντικά, οι τανίνες στο κρασί, τα νιτρικά στα αλλαντικά, η τυραμίνη στα παλαιωμένα τυριά ή το υπερβολικό νάτριο.

Τα καλά νέα; Ακριβώς όπως ορισμένα τρόφιμα μπορούν να πυροδοτήσουν τον πόνο της ημικρανίας, άλλα μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Ακολουθούν μερικές τροφές που μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα έχετε μια κρίση ημικρανίας.

Νερό

Παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι, η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανίες ή να τις επιδεινώσει. Εκτός από το να πίνετε πολύ νερό, καταναλώνετε ενυδατικές τροφές όταν μπορείτε, όπως καρπούζι ή ανανά.  Εάν η όρεξή σας το επιτρέπει, η σπιτική σούπα λαχανικών κοτόπουλου είναι μια άλλη ενυδατική, πιο θρεπτική επιλογή.

Κεράσια

Ο λόγος είναι ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις των οποίων η επίδραση στο σώμα μπορεί να είναι παρόμοια με την ανακούφιση από τον πόνο που έχει η ιβουπροφαίνη για κάποιους.

Τσάι τζίντζερ

Η κατανάλωση τσαγιού μετά από μια ημικρανία μπορεί να είναι ανακουφιστική από μόνη της.  Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση μιας ποικιλίας συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ημικρανία, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας και της απώλειας όρεξης, επίσης σας κρατά ενυδατωμένους.

Εάν δεν σας αρέσει το  τζίντζερ, η  μέντα είναι ένα άλλο φυτικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της ναυτίας που προκαλείται από την ημικρανία,  καθώς και όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα

Οι ημικρανίες μπορεί μερικές φορές να πυροδοτούνται από πρόσθετα όπως χημικά, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα.  Έτσι, όταν αναρρώνετε από μια ημικρανία, είναι καλύτερο να επιμένετε σε ολόκληρα, μη επεξεργασμένα (ή τουλάχιστον ελάχιστα επεξεργασμένα) τρόφιμα, όπως ψάρια, δημητριακά όπως το ρύζι και η κινόα και φρέσκα λαχανικά όπως το μπρόκολο στον ατμό.

Επιλέξτε τροφές χωρίς έντονες οσμές (ξηρά κράκερ, τοστ, ψητή πατάτα κ.λπ.). Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη ναυτία που μπορεί να οφείλεται στην ημικρανία.

Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτιάχνετε τα πάντα από το μηδέν.  Απλά να είστε ενήμεροι για τον κατάλογο των συστατικών ενός τροφίμου.