Πώς να διαλέξετε αθλητικά που να εφαρμόζουν τέλεια

Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι ξεκινήσατε ήδη γυμναστήριο. Δώστε μεγάλη σημασία στα αθλητικά παπούτσια σας γιατί σας προφυλάσσουν από τραυματισμούς ενώ αυξάνουν την απόδοσή σας. Αν πάλιωσαν ή δεν σας εφαρμόζουν σωστά αυτά τα μυστικά θα σας σώσουν!

Ξεκινήστε με ένα τεστ
Για να βρείτε ποιο παπούτσι ταιριάζει στο πόδι σας κάντε το τεστ του νερού. Βρέξτε το κάτω μέρος του πέλματός σας και πατήστε πάνω σε ένα καθαρό χαρτί. Τώρα μπορείτε να διαπιστώσετε αν έχετε μεγάλη, μικρή ή κανονική καμάρα:

Έχετε:
- μεγάλη καμάρα αν το αποτύπωμα δείχνει μια στενή λωρίδα να συνδέει το μπροστινό μέρος με τη φτέρνα. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να δέχεστε τους κραδασμούς στο κάτω μέρος των ποδιών, οπότε πρέπει να επιλέξετε παπούτσια με μαλακή επένδυση στον πάτο.
- κανονική καμάρα αν το αποτύπωμα έχει κενό αλλά δείχνει το μπροστινό μέρος και τη φτέρνα να ενώνονται με μια φαρδιά λωρίδα. Όσοι έχουν κανονική καμάρα αντιμετωπίζουν ελάχιστα προβλήματα. Γι’ αυτό επιλέξτε παπούτσια με σταθερή επένδυση.
- μικρή καμάρα αν το αποτύπωμά σας έχει χαμηλή καμάρα και αφήνει σχεδόν ολόκληρο σημάδι. Αυτό σημαίνει πως έχετε μειωμένη φυσική απορρόφηση κραδασμών. Πρέπει να διαλέξετε παπούτσια με μέγιστη υποστήριξη στα πλαϊνά και τον πάτο καθώς και σταθερή επένδυση.

Βασικά μυστικά
* Επίλεξε τα αθλητικά σας ανάλογα με το είδος άσκησης (περπάτημα, τζόκιγνγκ, χορό, τένις κ.λπ.), το πέλμα και το βάρος σας, το έδαφος (τερέν, βουνό, άσφαλτος, παρκέ κ.λπ.).
* Όταν τα δοκιμάζετε να φοράτε πάντα αθλητικές κάλτσες.
* Μην τα αφήνετε στον ήλιο ή σε πηγή θερμότητας να στεγνώσουν γιατί γίνονται άκαμπτα και χάνουν την ελαστικότητά τους.
* Ανανεώστε τα κάθε 10-12 μήνες, ανάλογα τη χρήση τους.

Πηγή: omorfamystika.gr

Ακολουθήστε μας στα Social Media

bannerT14