8 τρόποι για να κάνετε τον μεταβολισμό σας να... τρέχει!

Έχει συμβεί σε όλους- κάποιος να τρώει όσο κι εσείς, αλλά να μην παχαίνει. Γι' αυτό φταίνε αρχικά τα γονίδιά σας. Η ταχύτητα του μεταβολισμού εξαρτάται επίσης από την ηλικία ενός ατόμου (επιβραδύνεται μετά τα 40), αλλά και από το φύλο. Οι άνδρες καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τις γυναίκες.
Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας:
Χτίστε μύες: Ο μεταβολικός ρυθμός των γυμνασμένων ανθρώπων είναι μεγαλύτερος. Αρκεί να σκεφθούμε ότι μισό κιλό μυικού ιστού χρειάζεται 6 θερμίδες την ημέρα για να συντηρηθεί έναντι 2 θερμίδων που χρειάζεται κάθε μισό κιλό λίπους.
Κάντε αερόβια προπόνηση: Η αερόβια άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας. Δοκιμάστε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα άσκησης στο γυμναστήριο ή ενσωματώστε λίγο τζόγκινγκ στο καθημερινό σας περπάτημα.
Πίνετε νερό: Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο μεταβολισμός χρειάζεται νερό. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνα που έπιναν τέσσερα ποτήρια.
Δοκιμάστε ενεργειακά ποτά: Κάποια από αυτά περιέχουν συστατικά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στην καύση λίπους, όπως καφεΐνη, ταυρίνη και αμινοξέα.
Καταναλώστε έξυπνα σνακ: Τα μικρά και συχνά και γεύματα (κάθε 3-4 ώρες) συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.
Κάντε πιο καυτερά τα φαγητά σας: Περιέχουν χημικές ουσίες που επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
Πιείτε τσάι: Καταναλώνοντας 2-4 φλιτζάνια τσαγιού καταναλώνετε 17% περισσότερες θερμίδες όταν κάνετε μέτριας έντασης άσκηση.
Αποφύγετε τις γρήγορες δίαιτες: Μπορεί να σας βοηθούν να χάσετε γρήγορα κάποια κιλά, επιβραδύνουν όμως τελικά τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα μετά το τέλος της δίαιτας να πάρετε περισσότερο βάρος από εκείνο που χάσατε.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

0 new issue 120618