ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξύπνησες με θαμπή επιδερμίδα; Δοκίμασε αυτό το ελιξίριο ομορφιάς

Οι αλλαγές που συμβαίνουν με την πάροδο των χρόνων στην επιδερμίδα είναι φυσιολογικές. Τα κύτταρα του δέρματος γερνούν, ο ρυθμός ανανέωσής τους μειώνεται, η αφυδάτωση είναι όλο και πιο έντονη, οι τοξίνες δεν εξαλείφονται και η ομοιομορφία του χρώματος χάνεται. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να ξυπνάς και να αντικρίζεις όλο και πιο συχνά στον καθρέφτη τη θαμπή της όψη.

Ωστόσο, έχεις πάντοτε την ευκαιρία να διορθώσεις αυτή την κατάσταση. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης θα μπορέσεις να αποκαταστήσεις σίγουρα τη λάμψη της, σε αυτά όμως μπορείς να προσθέσεις και ένα από τα αγαπημένα μου tips ομορφιάς, που βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες μιας πλούσιας σε πολύτιμες ουσίες τροφής.

Αναφέρομαι στο γάλα, το οποίο δεν ωφελεί μόνο τον οργανισμό, αλλά και την επιδερμίδα, γεγονός που είναι γνωστό και από τα λουτρά της Κλεοπάτρας. Το γάλα είναι πηγή πρωτεϊνών οι οποίες προσφέρουν αξιόλογες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες, καθώς όχι μόνο απορροφώνται από την επιδερμίδα αλλά δεσμεύουν νερό.

Ακόμη, οι πρωτεΐνες αυτές προσφέρουν περισσότερο από 40% των απαραίτητων αμινοξέων, που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Επιπλέον, το γάλα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ποιοτικό καθαριστικό προσώπου, ιδανικό ιδιαίτερα για το ξηρό δέρμα.

Πώς θα επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη στην επιδερμίδα:

Βάλε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι. Βύθισε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ή ένα cotton pad στο γάλα και αφού το στραγγίξεις, κάνε ένα πέρασμα σε όλο το πρόσωπο, ακόμα και στην περιοχή των ματιών. Κάνε το ίδιο και το βράδυ πριν από τον ύπνο και επανέλαβε τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες. Η όψη της επιδερμίδας θα είναι πολύ καλύτερη.

Πηγή: www.marieclaire.gr