7532-1

Σολομός με γλάσο σόγιας και κινόα με λαχανικά και πορτοκάλι

Ελαφρύ, εύκολο και πολύ χορταστικό πιάτο με σολομό και αρωματική κινόα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο λαχανικά ανάλογα με την εποχή, παντζάρι, πιπεριές, κολοκύθι… αλλά όλα θα πρέπει να κοπούν σε λεπτές λωρίδες (ιδανικά στο μαντολίνο).

Προετοιμασία: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Για το σολομό

  • 4 φέτες (ή 4 φιλέτα) σολομού, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βάρους περίπου 200 γρ. η καθεμία
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κάρι
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 100 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κινόα

  • 180 γρ. κινόα λευκή
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • Τη φλοίδα από ½ ακέρωτο λεμόνι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • Τη φλοίδα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Τα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής