Η παραδοσιακή γαλοπούλα μπορεί να γίνει ένα όμορφο, γεμιστό ρολό με σάλτσα μελιού και να σερβιριστεί με πιλάφι. Μαγειρεύεται πιο εύκολα και σίγουρα δείχνει πολύ εντυπωσιακή!
Προετοιμασία 30 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά |
Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 1 ρολό γαλοπούλας περίπου 1½ κιλό, γεμισμένο με κάστανο, κουκουνάρι και κάσιους, Μπούμπας
- 30 ml ελαιόλαδο
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μελιού
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 120 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 60 ml νερό
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
Για το πιλάφι
- 500 γρ. ρύζι γλασέ Χαλάστρας
- 1.200 ml ζωμό κότας, καυτό
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 ml μπράντι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 40 γρ. σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
- 40 γρ. καλαμπόκι, ψημένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής