Reese Witherspoon: Tα skincare μυστικά που ακολουθεί στα 45 της

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Reese Witherspoon: Tα skincare μυστικά που ακολουθεί στα 45 της
reese witherspoon

Η καθαρή ομορφιά (clean beauty) έχει προχωρήσει πλέον στο επόμενο στάδιο. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, το κυνήγι για μια απλούστερη λίστα συστατικών συνήθως τελείωνε θυσιάζοντας την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Πλέον όμως, έχουμε εισέλθει σε μια εντελώς νέα εποχή, μια εποχή όπου δεν είναι απλώς αρκετά καλό να είναι ένα καθαρό προϊόν – πρέπει να είναι ένα καθαρό προϊόν που έχει απόδοση. Έτσι η εταιρία Biossance που πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα, με το χαρακτηριστικό φυτικό σκουαλάνιο της, έχει τη Reese Witherspoon, ως δική της brand ambassador.

reese-w.jpg

 

Όπως έχει αναφέρει η ίδια η υφή του δέρματος της έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια καθώς γίνεται όλο και πιο ξηρό. Οι καφέ κηλίδες που παρέμειναν μετά τις εγκυμοσύνες της είναι το δικό της μελανό σημείο στην περιποίηση της επιδερμίδας καθώς με τα χρόνια ψάχνει τρόπους ώστε να τις εξαλείψει. Ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα αυξάνεται αφού η αφυδάτωση του δέρματος από τη θερμοκρασία τη δυσκολεύει. Για αυτό το λόγο φροντίζει η υφή της να είναι πάντα λεία κάτω από το makeup.

Τρόπος ζωής και προϊόντα

Στην ερώτηση του lifestyle και των κατάλληλων προϊόντων η ίδια είναι βέβαιη πως ο συνδυασμός των δυο μπορεί να κάνει θαύματα. Η Reese φροντίζει να κοιμάται αρκετά, να καταναλώνει τα κατάλληλα τρόφιμα και φυσικά δίνει μια φορά την εβδομάδα στον εαυτό της την ευκαιρία του cheat meal. Ακόμη η άσκηση είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της και φυσικά και με αυτό έρχεται και το άφθονο νερό. Όσο για την κατανάλωση καφέ, η ίδια έχει αναφέρει πως προσπαθεί να τον περιορίζει μόνο στις απόλυτα απαραίτητες στιγμές. Καθαρισμός δυο φορές την ημέρα, ιδιαίτερα τις μέρες με έντονο μακιγιάζ και εντατική ενυδάτωση είναι στο δικό της οπλοστάσιο.

reese-w-zgdTt.jpg

Συνολικά η ρουτίνα περιποίησης της διαρκεί 13 λεπτά.

Ανάμεσα στις ηρωίδες που έχει υποδυθεί θεωρεί ότι αυτή που ήταν πιο κοντά στην περιποίηση της επιδερμίδας που ακολουθεί ήταν η Elle Woods ή η Madeline Martha Mackenzie από το Big Little Lies. Επένδυε πολλά στην περιποίηση της επιδερμίδας και ήταν πολύ παθιασμένη με το περιβάλλον έτσι ένιωσε απόλυτα κοντά της. Η ρουτίνα αυτοφροντίδας της δε σταματάει εκεί. Κάθε βράδυ για να χαλαρώσει διαβάζει 30 λεπτά με μια ώρα τα αγαπημένα της βιβλία, μια συνήθεια που τη χαλαρώνει. Παράλληλα ακούει και την αγαπημένη της μουσική μπαίνοντας έτσι στη διάθεση για ύπνο. Όλο αυτό έχει εξακριβώσει πως βοηθάει στην ψυχική της υγεία. Αυτά τα έχει εντάξει στην κατηγορία των “τεχνικών χαλάρωσης” καθώς τα βλέπει σαν ένα είδος διαλογισμού.

reese.jpg

Πιο συγκεκριμένα

  • Καθαρισμός: Χρησιμοποιεί ένα cleansing oil για να αφαιρέσει οποιοδήποτε μακιγιάζ από το δέρμα της πριν χρησιμοποιήσει προϊόντα περιποίησης. Bάζοντας λίγo σε ένα βαμβάκι, σκουπίζει το πρόσωπο της και αφαιρεί όλο το μακιγιάζ ενώ παράλληλα αφήνει ενυδατωμένο το πρόσωπο της. Άλλωστε, τα καθαριστικά λάδια είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα που δεν αφαιρεί τη φυσική υγρασία του δέρματος.
  • Μασάζ: To μασάζ προσώπου μπορεί να φαίνεται σαν ένα αντισυμβατικό ή περιττό βήμα, αλλά αν λειτουργεί για τον Witherspoon, λειτουργεί και για εμάς. Επιπλέον, οι ειδικοί λένε ότι η χρήση ενός κυλίνδρου προσώπου μειώνει προσωρινά το πρήξιμο και τις σακούλες των ματιών. Για να διατηρήσετε το δέρμα νεανικό και νεανικό, πρέπει να διατηρήσετε καλή ροή αίματος. Εκεί είναι χρήσιμο ένα εργαλείο όπως το NuVibe RX Amethyst Massaging Beauty Roller της Witherspoon λειτουργεί εξαιρετικά.
  • Peeling ή ρετινόλη: Μετά από ένα γρήγορο μασάζ, η Witherspoon ξεπλένει το πρόσωπό της με ζεστό νερό και προχωρά στο τρίτο βήμα: ένα χημικό πίλινγκ στο σπίτι. Η θεραπεία προοδευτικής ανανέωσης με  ισχυρά ενεργά συστατικά όπως το γαλακτικό οξύ, ρετινόλη ή γλυκονολακτόνη που προάγουν την ανανέωση των κυττάρων και αποκαλύπτουν γυαλισμένο, λαμπερό δέρμα.

Πηγή: https://glow.gr/