Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε με σοκολάτα και να τη σερβίρετε ως επιδόρπιο σε γιορτινό τραπέζι.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 4 ώρες | Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 150 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 400 ml κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά, Arla
- 80 ml γάλα
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. γλυκού (6 γρ.) ζελατίνη σκόνη
- 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής