Η εμφάνιση των πανάδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ηλιακό φως αλλά και σε ορμονικές διαταραχές. Οι περιοχές που συνήθως εμφανίζονται είναι γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τα ζυγωματικά. Η αντιμετώπιση τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά απαιτεί χρόνο -ανάλογα βέβαια και την περίπτωση-. Ο πιο γρήγορος τρόπος εξάλειψης είναι το μακιγιάζ.

Πώς καλύπτω την πανάδα:

  • Αρχικά επίλεξε ένα concealer ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας. Προσοχή, όμως η επιλογή μιας ιδιαίτερα ανοιχτής απόχρωσης θα δημιουργήσει ένα γκρι εφέ.
  • Τοποθέτησε ελάχιστη ποσότητα ταμποναριστά πάνω από το σημεία. Να θυμάσαι όσο λιγότερη ποσότητα τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα με το κατάλληλο προϊόν για σύμμαχο.
  • Εφάρμοσε σε όλο το πρόσωπο το make-up ή την πούδρα που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου, προσέχοντας το άπλωμα του προϊόντος ιδιαίτερα στην περιοχή των πανάδων ώστε να μην δημιουργηθούν αντιαισθητικά μπαλώματα.

μοντέλο με πανάδες

Η κάλυψη των πανάδων αποτελεί μια προσωρινή λύση του προβλήματος. Όσο αφορά την εξάλειψη σε επίπεδο προσωπικής περιποίησης στο σπίτι πρέπει γνωρίζεις ότι τα διάφορα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν εξαφανίζουν τις πανάδες, αλλά τις αποχρωματίζουν. Πιο συγκεκριμένα, βοηθούν στη μείωση της έντασης του χρώματος του και μάλιστα και όχι σε αυτές που σας ταλαιπωρούν χρόνια αλλά τις πιο πρόσφατες (2 έως 6 μηνών). Παρόλα αυτά τα προϊόντα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να είναι πλούσια σε AHA δηλαδή σε α-υδροξυ-οξέα ή οξέα φρούτων.

Η επιστημονική λύση

Αν το πρόβλημα των πανάδων είναι χρόνιο και δεν εξαλείφεται αλλά γίνεται εντονότερο, τότε η λύση έρχεται από το δερματολόγο. Η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος είναι εκείνη του laser. Υπάρχουν δύο τύποι εκείνος του πράσινου φωτός κα του ερυθρού αντίστοιχα. Ο πρώτος τύπος «σβήνει» τις ανοιχτόχρωμες κηλίδες όπως τις φακίδες που εμφανίζονται στα χέρια και ο δεύτερος καταπολεμά τα σκουρόχρωμα σημάδια.

Πηγή: www.fthis.gr