Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο
decollete care
Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή από τη φύση της επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις, γεγονός παραμένει πως για την πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων στην περιοχή του ντεκολτέ, τον κύριο λόγο έχει η έλλειψη συστηματικής φροντίδας. Είναι λοιπόν αποκλειστικά δική μας ευθύνη να τις αποτρέψουμε ή να τις απαλύνουμε.

Μπορεί το πρόσωπο να είναι το πρώτο σημείο στο οποίο σχηματίζονται οι ρυτίδες όμως, όπως αποδεικνύεται ,ποτέ δεν σταματούν εκεί. Το ντεκολτέ είναι μια από τις πιο ευάλωτες ζώνες στα σημάδια του χρόνου που, συχνά,πολύ πριν σημάνει το βιολογικό μας ρολόι, αναδεικνύει, την έλλειψη καθημερινής, συστηματικής περιποίησης.

Τι συμβαίνει στην περιοχή. Η φθορά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που συνθέτουν το σύστημα στήριξης του δέρματος και η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι οι δύο βασικές αιτίες για το σχηματισμό των ρυτίδων στο ντεκολτέ. Πρόκειται, στην πλειονότητά τους, για κάθετες ρωγμές που ξεκινούν από το στήθος , απλώνονται σποραδικά σε όλη την περιοχή και έχουν την τάση να εμφανίζονται πολύ νωρίτερα από το πρόσωπο. Η επιδερμίδα στο ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα λεπτή αφού είναι αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των σμηγματογόνων αδένων ενώ υπολείπεται κατά πολύ και σε λιποκύτταρα. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η αθροιστική, λοιπόν, εκφυλιστική δράση του ήλιου στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο δομικών υλικών που προσδίδουν ελαστικότητα και ανθεκτικότητα στο δέρμα, σε συνδυασμό με τη φυσιολογική τους φθορά λόγω της βιολογικής γήρανσης , εξηγεί το λόγο που, πολλές φορές, από την ηλικία ήδη των 30 χρόνων οι λεπτές γραμμές αλλοιώνουν την λεία όψη της επιδερμίδας στο ντεκολτέ. Παρόλα αυτά , όπως λένε οι ειδικοί, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε τη συστηματική φροντίδα. Και τα θετικά αποτελέσματα δεν θ αργήσουν να φανούν.

Πως θα καθυστερήσουμε τις ρυτίδες.

  • Η καθημερινή αντηλιακή προστασία της περιοχής -όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν ανοιχτό πουκάμισο ή τι-σερτ με χαμηλό ντεκολτέ- είναι η πρώτη κίνηση για τη σωτηρία …..του ντεκολτέ. Δεν ξεχνάμε ποτέ πως ηUVA ακτινοβολία παραμένει το ίδιο ισχυρή, άρα και απειλητική για την υγεία της επιδερμίδας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τις μέρες με συννεφιά.
  • Ο βραδινός καθαρισμός ξεκινάει πάντα από …..χαμηλά. Απλώνουμε το γαλάκτωμα ή το τζελ καθαρισμού με ανοδικές κυκλικές κινήσεις στο ντεκολτέ και αφαιρούμε, αντίστοιχα, με δίσκο ντεμακιγιάζ ή άφθονο χλιαρό νερό.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθημερινή ενυδάτωση. Είναι γνωστό ότι η ξηρότητα συμβάλλει στο να διαγράφονται εντονότερα οι ρυτίδες. Μετά το ντους και όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή απλώνουμε μια πλούσια κρέμα σώματος- ιδανικά να συνδυάζει ενυδατικούς παράγοντες με ρετινόλη ,πεπτίδια ή άλφα υδροξυοξέα- ή ένα θρεπτικό, ξηρό λάδι. Οι κινήσεις παραμένουν απαλές- το επιβάλλει η λεπτή φύση της επιδερμίδας στην περιοχή- με ανοδική πάντα κατεύθυνση.
  • Ηαπολέπιση παραμένει ο πιο σίγουρος τρόπος για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα , το λόγο που η επιδερμίδα στο ντεκολτέ δείχνει και είναι τραχιά, θαμπή και ξηρή. Επιλέγουμε, κατά προτίμηση, συνθέσεις με ήπιους απολεπιστικούς παράγοντες που δεν τραυματίζουν τη λεπτή εκ φύσεως επιδερμίδα.
  • Ο ήλιος όμως δεν είναι ο μοναδικός ένοχος για την πρόωρη όμως εμφάνιση των ρυτίδων στο ντεκολτέ. Η πίεση που ασκείται , όταν κοιμόμαστε στο πλάι, ευνοεί το σχηματισμό ρυτίδων. Φήμες λένε ότι «ξοδεύουμε» 2.500 ώρες το χρόνο – αν υπολογίσουμε ότι συμπληρώνουμε καθημερινά ένα οκτάωρο ύπνου- για να ανατρέψουμε όσα οφέλη προσφέρει η καλλυντική περιποίηση…..

Πηγή: https://skingurus.gr/