ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο σωστός τρόπος να απολυμάνεις το αγαπημένο σου κραγιόν

Μια κίνηση που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή φυσικά τα όσα περνάμε λόγω του κορωνοϊού, η καθαριότητα έχει μετατραπεί από κομμάτι της καθημερινότητας σε εμμονή. Στην προσπάθειά μας να μείνουμε μακριά από μικρόβια, φροντίζουμε να απολυμαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή, ανάμεσα στα οποία και τα καλλυντικά. Είχες σκεφτεί όμως, ότι αυτή η απομάκρυνση μικροβίων και βρωμιάς δεν αφορά μόνο τις συσκευασίες τους, αντιθέτως θα πρέπει να γίνεται, όταν αυτό είναι εφικτό, και απευθείας στο προϊόν;

Ένα απλό παράδειγμα είναι το κραγιόν. Το χρησιμοποιείς σε κάθε μακιγιάζ, έρχεται σε επαφή με τα χείλη και το στόμα, αλλά μάλλον δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχεις ασχοληθεί με την απολύμανσή του. Κι όμως, είναι αρκετά επικίνδυνο να το έχεις στο νεσεσέρ και να το εφαρμόζεις στα χείλη ξανά και ξανά χωρίς να λαμβάνεις κανένα μέτρο προστασίας, αφού σε αυτό μπορούν να επιβιώσουν μικρόβια, που προκαλούν προβλήματα τα οποία είναι και αρκετά επώδυνα, όπως ο έρπητας.

Δεν αρκεί απλά να το σκουπίσεις με λίγο χαρτί πριν το “φορέσεις”. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα για να το απολυμάνεις σωστά, όπως κάνεις και με τις υπόλοιπες επιφάνειες, αλλά και τα χέρια.

Θα χρειαστείς: cotton pads και οινόπνευμα εντριβής.

Ψέκασε λίγη ποσότητα από το οινόπνευμα σε ένα δισκίο από τα cotton pads και στη συνέχεια, τρίψε απαλά το κραγιόν επάνω του. Φρόντισε ώστε να περάσεις όλες τις μεριές του κραγιόν από το οινόπνευμα. Έπειτα, μπορείς να το εφαρμόσεις στα χείλη, χωρίς φόβο.

Πηγή: www.marieclaire.gr