Η κακή αφαίρεση των ημιμόνιμων βερνικιών σε συνδυασμό με τη συχνή χρήση των αντισηπτικών ταλαιπωρούν τα νύχια. Αν αυτή την περίοδο τα αισθάνεστε ότι είναι πιο λεπτά και αφυδατωμένα από ποτέ, μπορείτε να επανορθώσετε διαβάζοντας τα παρακάτω:

  • Φροντίζετε να α διατηρείτε τα νύχια σας κοντά. Να έχετε πάντα κατά νου ότι όσο πιο μακριά είναι , τόσο πιο ευάλωτα καταλήγουν . Το πρώτο βήμα για να «ανατρέψετε» την ενοχλητική κατάσταση του σπασίματος, είναι η πλούσια ενυδάτωση με λάδι. Αναζητήστε επίσης προϊόντα με βιταμίνες στη σύνθεσή τους, για τη φροντίδα και το χρώμα, που τονώνουν τα νύχια και τα οχυρώνουν στις καθημερινές επιθέσεις. Ιδιαίτερα ευεργετικά είναι και τα συμπληρώματα διατροφής.
  • Δείξτε προσοχή στην αφαίρεση αλλά και την επιλογή ημιμόνιμου βερνικιού νυχιού.  Αν απομακρύνετε το ημίμονιμο βερνίκι νυχιών με λανθασμένο τρόπο η πλάκα τραυματίζεται. Μάλιστα, χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρις ότου η νέα πλάκα αντικαταστήσει την παλιά και φθαρμένη, αν υπολογίσουμε ότι τα νύχια των χεριών αναπτύσσονται κατά 2-3 χιλιοστά το μήνα ενώ των ποδιών μόνο κατά 1,5 χιλιοστό. Επίσης μην κρατάτε για πολλές μέρες δεν αφήνει τα νύχια να αναπνεύσουν , με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν.

μοντέλο χεριών

  • Τα «ξεβαφτικά» νυχιών με ασετόν είναι πιο σκληρά στα νύχια. Προκαλούν σπάσιμο, ξεφλούδισμα και λευκά σημάδια στα νύχια. Προτιμήστε nail polish removers με βάση έλαια.
  • Κάντε μία μάσκα χεριών. Απλώστε μια παχιά στρώση κρέμας  και φορέστε ένα ζευγάρι ελαφριά βαμβακερά γάντια. Απλά κρατήστέ τα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και ξυπνήστε το πρωί με απαλά ενυδατωμένα χέρια.

Πηγή: fthis.gr