×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1207

Ρομποτική θεραπεία πρόπτωσης γεννητικών οργάνων

Το Ουρολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία την εξειδικευμένη λαπαροσκοπική και ρομποτική μέθοδο με το σύστημα «daVinci» για τη θεραπεία της πρόπτωσης  γεννητικών οργάνων στις γυναίκες, έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία περισσότερα από 120 περιστατικά – αριθμό που αποτελεί ορόσημο για την ελάχιστα επεμβατική ουρολογία.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά επιτυχημένη τεχνική που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της ανοιχτής επέμβασης με τα οφέλη της ελάχιστης παρέμβασης. Αποκαθιστά και τα 3 είδη πρόπτωσης (κυστεοκήλη, πρόπτωση μήτρας, ορθοκήλη), επιτυγχάνοντας με απόλυτα συντονισμένες, ακριβείς και σταθερές κινήσεις των ρομποτικών βραχιόνων, την τοποθέτηση πολλαπλών ραφών για τη στήριξη του πλέγματος.

Η διαδικασία είναι σύντομη.

Πλεονεκτήματα:
- 1- 2 μέρες νοσηλείας
-ελάχιστη απώλεια αίματος
-περιορισμένος μετεγχειρητικός πόνος
-ελάχιστες υποτροπές
-καλύτερη διαχρονική διατήρηση του αποτελέσματος συγκριτικά με άλλες τεχνικές από τον κόλπο
-μηδενικά ποσοστά μόλυνσης και απόρριψης πλέγματος
-διατήρηση μίας καλής και υγιούς σεξουαλικής ζωής

«Πάνω από το 50% των γυναικών που έχουν τεκνοποιήσει παρουσιάζει κάποιο βαθμό πρόπτωσης. Μάλιστα, περισσότερες από 200.000 επεμβάσεις για πρόπτωση πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, ενώ η πιθανότητα που διατρέχει μία γυναίκα-μητέρα στη ζωή της να παρουσιάσει πρόπτωση και ακράτεια ανέρχεται στο 11,1%.  Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η εμπειρία της ουρολογικής ομάδας μας τα τελευταία 8 χρόνια την καθιστά από τις πρωτοπόρες στην Ευρώπη, ενώ έχει αναγνωριστεί επίσημα και από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (European Association of Urology), δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Eλάχιστα Eπεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ. Γιώργος Κυριάκου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

bannerT14