face-shape-health-study-1280x720-1

Μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης

Όπως είναι γνωστό ο χρόνος δεν είναι Πηνελόπη…κανέναν δεν περιμένει. Ο Δρ. Ευάγγελος Πιτσαργιώτης, Πλαστικός Χειρουργός μας ενημερώνει αναλυτικά για τις μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης, όπως τοΥαλουρονικό οξύ, τα Νήματα, τη Μεσοθεραπεία, το PRP, το BOTOX και το LASER.

Οι κύριες αιτίες που οδηγούν γυναίκες, αλλά και γιατί όχι και άντρες, στις μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης είναι η έλλειψη χρόνου, η ύπαρξη οικονομικών δυσκολιών και ο φόβος για χειρουργικές επεμβάσεις.

Όλες οι παραπάνω τεχνικές ανάπλασης είναι ανώδυνες, παρουσιάζουν ελάχιστες επιπλοκές, έχουν καλά έως εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι μικρού κόστους.

Τι μπορούμε να πετύχουμε εφαρμόζοντας μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης:

  • Μείωση ρυτίδων
  • Βελτίωση της χαλάρωσης όπως πχ στην κάτω γνάθο
  • Νεανικότερη εμφάνιση του προσώπου
  • Συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως υαλουρονικό οξύ, Botox, νήματα, μεσοθεραπεία κ.α

Απλά και γρήγορα:

  • γίνονται σε συνθήκες ιατρείου,
  • δεν δημιουργείται το “άγχος” της χειρουργικής αίθουσας.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού με ποσόστωση 56% στο δέρμα, 35% στο μυοσκελετικό σύστημα και 9% στον υπόλοιπο οργανισμό.

ΝΗΜΑΤΑ

Η τεχνική με νήματα παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα. Τα νήματα είναι απορροφήσιμα, υποαλλεργικά, ελευθέρα βαρέων μετάλλων και δεν ενεργοποιούν μηχανισμούς για την ανάπτυξη νόσων του κολλαγόνου.  Επιπλέον δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό νημάτων, εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα και ανάρτηση στο δέρμα και έχουν μικρό χρόνο αποθεραπείας. Εφαρμόζονται σε πρόσωπο και σώμα αλλά φυσικά δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting. Οι περιοχές εφαρμογής είναι Ρινοπαρειακές, Παρειές, Χείλη, Πόδι χήνας, Μεσόφρυο, Ρυτίδες καπνιστού, Τόξο φρυδιών, Οβάλ προσώπου, Λαιμός, Ντεκολτέ, Μπράτσα, Μασχάλες, Χέρια, Στήθος, Κοιλιά, Γλουτοί, Μηροί, Εσωτερικό μηρών και Γόνατα.

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία (με εφαρμογή κρέμας ξυλοκαίνης ή στελεχιαία αναισθησία με ενέσιμη ξυλοκαίνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά, άρα ο ασθενής μπορεί  να επιστρέψει άμεσα  στις δραστηριότητες  του και η διάρκεια τους είναι από δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

BOTOX

To botox ενδείκνυται για ρυτίδες μετώπου, πόδι χήνας, μεσόφρυο (ρυτίδες θυμού), γραμμές καπνιστού, πιγούνι & περίγραμμα προσώπου και μυώδες πλάτυσμα (χορδές λαιμού).

PRP (Platelet-rich plasma/ Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Πρόκειται για την πλέον βιοσυμβατή θεραπεία, χωρίς να χρησιμοποιεί εξωγενή στοιχεία, αφού όλο το θεραπευτικό υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Αποτελεί ιδανική αντιγηραντική- επανορθωτική τεχνική που βοηθά να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλεί η επίδραση του χρόνου και του περιβάλλοντος, καθώς προωθεί την αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων. Εξασφαλίζει πρόληψη και καταπολέμηση των ρυτίδων, δραστική ενυδάτωση, λαμπερό και ελαστικό δέρμα, αισθητή μείωση της υπερµελάγχρωσης. Επίσης βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και γενικότερα προλαμβάνει την κυτταρίτιδα.

Τέλος είναι ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, καθώς συνδράμει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι «αναγκάζει» τον οργανισμό να αντιδράσει με έντονο αλλά απολύτως φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους. Η τεχνική τροφοδοτεί την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν ενεργοποιούν τη διαδικασία της αναγέννησης.