Σκεφτείτε τις μάσκες περιποίησης μαλλιών ως ένα είδος μαλακτικό μαλλιών που δίνουν μια επιπλέον προστασία . Έχουν παρόμοια οφέλη και κάνουν τα μαλλιά σας πιο υγιή και ενδυναμωμένα αλλά είναι πιο έντονα και ισχυρά από τις μαλακτικές κρέμες. Οι μάσκες μαλλιών μπορούν επίσης να στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν τα μαλλιά σας. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι μάσκες περιποίησης μαλλιών και πώς να τις χρησιμοποιήσετε; Ενσωματώστε τα στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας και ίσως διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα αξίζουν τον επιπλέον χρόνο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Garnier USA.

Τι είναι μια μάσκα μαλλιών;

Οι μάσκες μαλλιών είναι ‘’θεραπείες’’ που παρασκευάζονται με λάδια, βούτυρα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτές οι ενυδατικές μάσκες μαλλιών κάνουν εντατική περιποίηση καλλιεργώντας τα μαλλιά περισσότερο από το μέσο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας, δίνοντας καταπληκτικά αποτελέσματα.  Καταστρέφουμε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας ισιωτικές, νέα χτενίσματα ή έκθεση στον ήλιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μαλλιά. Οι μάσκες περιποίησης μαλλιών μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σπασίματος της τρίχας  και να κάνουν τα μαλλιά σας να τα αισθάνεστε και να είναι υγιή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών;

Οι μάσκες μαλλιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας, καθώς συνήθως αντικαθιστούν το μαλακτικό σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών:

Βήμα 1: Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και μετά ξεπλύνετε

Βήμα 2: Εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών σας

Βήμα 3: Περιμένετε τρία έως πέντε λεπτά. (Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε τον επιπλέον χρόνο σας στο ντους για να πλύνετε το πρόσωπό σας, να ξυρίσετε τα πόδια σας ή να κάνετε απολέπιση με ένα έντονο τρίψιμο του  σώματος)

Βήμα 4: Ξεπλύνετε

Βήμα 5: Στεγνώστε τα με μια πετσέτα

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών;

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική μάσκα περιποίησης μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αλλά εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ  πολύ ξηρά ή πιο ταλαιπωρημένα από το συνηθισμένο, αυξήστε σε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Πόση ώρα πρέπει να αφήσετε μια μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σας;

Πρέπει να αφήσετε μια μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σας για τουλάχιστον τρία έως πέντε λεπτά, αλλά εάν έχετε ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά και έχετε το χρόνο, μπορείτε να τα αφήσετε σε βρεγμένα  μαλλιά για 15 έως 20 λεπτά. Εάν έχετε ήδη στεγνά μαλλιά, μπορείτε να τα αφήσετε για μια νύχτα.

Μπορείτε να αφήσετε μια μάσκα μαλλιών πάρα πολλές ώρες;

Σύντομη απάντηση, εξαρτάται από τη μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιείτε. Εάν εφαρμόσετε τη μάσκα μαλλιών σε βρεγμένα μαλλιά, την αφήνετε έως πέντε λεπτά. Εάν πρόκειται για μάσκα που εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά μπορεί να μείνει και μια νύχτα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μάσκα μαλλιών;

Μια βαθιά θρεπτική μάσκα περιποίησης μαλλιών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη λάμψη και τη δύναμη των μαλλιών σας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε στεγνά, κατεστραμμένα, φριζαρισμένα ή πολύ μακριά μαλλιά.

Επιπλέον, οι καλύτερες μάσκες μαλλιών τείνουν να είναι γεμάτες με ενυδατικά και αποκαταστατικά συστατικά. Και μπορούν επίσης να στοχεύουν τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών και τις ανησυχίες σας. Για παράδειγμα, οι καλύτερες μάσκες για ξηρά μαλλιά συνήθως παρασκευάζονται με βούτυρα και έλαια όπως shea, λάδι καρύδας, λάδι argan και λάδι αβοκάντο που μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των μαλλιών και να προσθέσουν λάμψη. Μπορείτε επίσης να βρείτε βοτανικά έλαια, συμπεριλαμβανομένου του αβοκάντο, στις καλύτερες μάσκες μαλλιών για σγουρά μαλλιά.

Photos by Pixabay