Μάσκα με ενεργό άνθρακα: 3 οφέλη της στην επιδερμίδα και 3 για να διαλέξεις

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μάσκα με ενεργό άνθρακα: 3 οφέλη της στην επιδερμίδα και 3 για να διαλέξεις
mask

Με τόσες πολλές επιλογές στα ράφια των καταστημάτων (και online) και διαφορές στη σύνθεση, την υφή αλλά και τη δράση τους, οι μάσκες προσώπου απαιτούν το δικό τους manual κατά τη χρήση τους, ώστε να επιλέξει κανείς αυτή/ αυτές που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες της επιδερμίδας του. Σήμερα, βέβαια, θα κάνουμε focus στις μάσκες προσώπου με ενεργό άνθρακα.

Σε γενικές γραμμές, οι μάσκες με ενεργό άνθρακα ή άργιλο είναι ιδανικές για τη λιπαρή και τη μεικτή επιδερμίδα, καθώς απορροφούν και απομακρύνουν την περιττή λιπαρότητα και τους ρύπους. Τι προσφέρει, όμως, στην επιδερμίδα μία μάσκα που περιέχει ενεργό άνθρακα στη σύνθεσή της;

3 οφέλη που έχει μία μάσκα άνθρακα στην επιδερμίδα

Καθαρίζει τους πόρους

Ατμοσφαιρικοί ρύποι, σκόνη, σμήγμα (από την αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας), νεκρά κύτταρα, υπολείμματα μακιγιάζ, συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματός μας καθημερινά, με αποτέλεσμα να το κάνουν να δείχνει θαμπό. Μια μάσκα με άνθρακα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των παραπάνω ενώ παράλληλα απολεπίζει το δέρμα, καθαρίζοντας και βελτιώνοντας την εμφάνιση των πόρων.

Αφήνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή και λεία

Όπως είπαμε παραπάνω, παράγοντες όπως η ρύπανση, τα υπολείμματα μακιγιάζ κλπ κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Μια μάσκα με άνθρακα παγιδεύει και απομακρύνει αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο φωτεινή και λαμπερή, ενώ παράλληλα, ο τόνος του δέρματος φαίνεται πιο ομοιόμορφος και το δέρμα πιο λείο.

Προλαμβάνει τα σπυράκια

Μια μάσκα με άνθρακα απομακρύνει το σμήγμα και τη συσσώρευση ρύπων από το δέρμα, προλαμβάνοντας κατ’ αυτή την έννοια την εμφάνιση μικρών σπυριών. Αφήνει το δέρμα καθαρό, υγιές και πιο λείο.

Πηγή: https://www.ladylike.gr/