ntina-nikolaou-manitaria-stifado

Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι

Πέρα απόv vegan πρόταση είναι εξαιρετική επιλογή και για τις ημέρες της σαρακοστιανής νηστείας που ακολουθούν. Η φυτική πρωτεΐνη των μανιταριών προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να είμαστε χορτάτοι με αρκετά χαμηλό θερμιδικό φορτίο.

Υλικά

  • 800 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρια)
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. τριμμένη τομάτα, ΚΥΚΝΟΣ
  • 250 γρ. ελληνική σάλτσα τομάτας με μανιτάρια & μαϊντανό, ΚΥΚΝΟΣ
  • 80 ml πετιμέζι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • 1 μικρή φλούδα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την εκτέλεση της συνταγής επισκεφθείτε το

https://dinanikolaou.gr/recipe/manitaria-stifado-kokkinista-me-petimezi