Λιπόλυση: Μη χειρουργική επέμβαση μείωσης λίπους!

Home ΥΓΕΙΑ Λιπόλυση: Μη χειρουργική επέμβαση μείωσης λίπους!
lipolisi clipart

Οι μη χειρουργικές ή ελάχιστα επεμβατικές επιλογές για τη μείωση του λίπους περιλαμβάνουν τεχνολογία που χρησιμοποιεί θερμότητα, ψύξη ή ένα ενέσιμο φάρμακο για τη μείωση των λιποκυττάρων, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας American Society of Plastic Surgeons.

 

Τι είναι η λιπόλυση με ένεση;

Η λιπόλυση με ένεση μειώνει χημικά τον αριθμό των λιποκυττάρων γύρω από το σημείο της ένεσης. Η χημική ουσία, που ονομάζεται δεοξυχολικό οξύ, οδηγεί σε διαταραχή και θάνατο των λιποκυττάρων. Επί του παρόντος, έχει εγκριθεί από το Οργανισμός Τροφίμων Και Φαρμάκων (Food and Drug Administration) για τη θεραπεία της περιοχής κάτω από το πηγούνι για την εξάλειψη αυτού που είναι γνωστό ως “διπλοσάγονο”

Λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς επιλέγουν  λιπόλυση με ένεση

Οι μη χειρουργικοί υποψήφιοι και οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για μια μη χειρουργική προσέγγιση για τη μείωση του λίπους κάτω από το πηγούνι μπορεί να ενδιαφέρονται για λιπόλυση με ένεση.

Ποιος δεν είναι υποψήφιος για ενέσιμη λιπόλυση;

Οι ασθενείς με χαλαρό δέρμα μπορεί να μην είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη διαδικασία.

Απαιτείται αναισθησία στην ενέσιμη λιπόλυση;

Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, η οποία εγχέεται στην περιοχή θεραπείας κάτω από το πηγούνι.

Διαδικασία λιπόλυσης με ένεση

Μετά την ένεση της τοπικής αναισθησίας, μια ακριβής ποσότητα φαρμάκου εγχέεται σε σχήμα πλέγματος που έχει προσημανθεί στο δέρμα κάτω από το πηγούνι. Το φάρμακο εγχέεται ως εφάπαξ θεραπεία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της λιπόλυσης με ένεση;

Οι επιπλοκές είναι ασυνήθιστες και περιλαμβάνουν τραυματισμό νεύρων που μπορεί να οδηγήσει σε άνισο χαμόγελο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ασθενείς ανέφεραν επίσης δυσκολία στην κατάποση μετά τη διαδικασία.

Ανάρρωση μετά την ενέσιμη λιπόλυση

Οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν πρήξιμο, μώλωπες, πόνο, ερυθρότητα και να αισθανθούν περιοχές σκληρότητας που συνήθως μαλακώνουν με το χρόνο. Η μείωση του λίπους είναι συνήθως ορατή μετά από 8 εβδομάδες.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της λιπόλυσης με ένεση;

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν τουλάχιστον δύο θεραπείες σε απόσταση 4 έως 6 εβδομάδων, που είναι η τυπική διάρκεια του πρηξίματος. Οι ασθενείς μπορούν να κάνουν έως και 6 θεραπείες στην περιοχή κάτω από το πηγούνι. Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να αναπτύξει ένα σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στην ατομική σας ανατομία. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του πρηξίματος, η περιοχή μπορεί να φαίνεται διογκωμένη από ό, τι πριν από τη θεραπεία, αλλά καθώς τα λιποκύτταρα διαταράσσονται και η φλεγμονή υποχωρεί, οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα από 6 έως 8 εβδομάδες μετά τη θεραπεία. Εκτός αν ένας ασθενής αυξήσει το βάρος του, τα αποτελέσματα θα είναι μακροχρόνια.