Έχετε λιπαρή επιδερμίδα; Αυτός είναι ο κατάλληλος οδηγός ομορφιάς!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Έχετε λιπαρή επιδερμίδα; Αυτός είναι ο κατάλληλος οδηγός ομορφιάς!
bath woman

Σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη και αντηλιακό είναι οι καλύτεροι φίλοι σας εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, εξηγεί η Δερματολόγος Dija Ayodele.

Πλύνετε το πρόσωπο σας δυο φορές την ημέρα

Αρκετά απλό, σωστά; η Dija λέει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό έλαιο που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ

Οι λιπαροί τύποι δέρματος πρέπει να χρησιμοποιούν ένα προϊόν με βάση το σαλικυλικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, είτε πρόκειται για καθαριστικό προσώπου είτε για ορό. Το συστατικό είναι ιδανικό για την αποσυμφόρηση του δέρματος και των πόρων όλου του υπερβολικού ελαίου που υπάρχει σε αυτά. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαλικυλικό οξύ, η Dija συνιστά ένα υπεροξείδιο βενζολίου το όποιο έχει επίσης αντιβακτηριδιακά οφέλη για το δέρμα για την αποφυγή ξεσπασμάτων.

Ψάξτε για προϊόντα χωρίς λάδι

Τα προϊόντα χωρίς λάδι μειώνουν την περίσσεια λιπαρότητας που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματός σας. Ρίξτε μια ματιά στην επεξεργασία των καλύτερων ενυδατικών ουσιών χωρίς λάδι για να βρείτε ένα που σας ταιριάζει.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ειδικά εάν έχετε  διεσταλμένους, ορατούς πόρους, επειδή οι ακτίνες του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας θα επιτεθούν στο κολλαγόνο του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο, αυτό θα κάνει το κολλαγόνο να σπάσει και να τεντώσει τους πόρους.

Χρήση βιταμίνης Α

Είτε πρόκειται για ρετινόλη και ρετιναλδεΰδη, αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο της ποσότητας του ελαίου που ρέει μέσω των αδένων λαδιού στην επιφάνεια του δέρματος και θα βοηθήσει επίσης να διατηρηθεί το δέρμα απολεπισμένο και λείο, έτσι ώστε τυχόν ξεσπάσματα μπορούν να μειωθούν, μας λέει η Dr. Dija.