Λάδι αβοκάντου: Πόσο υγιεινό είναι

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Λάδι αβοκάντου: Πόσο υγιεινό είναι
avocado

Φτιαγμένο από τον καρπό του αβοκάντο, αυτό το έλαιο είναι ψυχρής έκθλιψης.  Τα αβοκάντο συλλέγονται, ξεφλουδίζονται και ξεφλουδίζονται και στη συνέχεια πολτοποιούνται. Αργότερα το λάδι διαχωρίζεται από το υπόλοιπο προϊόν, πιέζεται εν ψυχρώ και εμφιαλώνεται για να το παραλάβετε από την αγορά. Το λάδι αβοκάντο είναι, πλούσιο σε ελαϊκό οξύ και αντιοξειδωτικά. Είναι εξαιρετικό για την υγεία του εγκεφάλου και του δέρματος, καθώς και αντιφλεγμονώδες, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Byrdie.

Aν και υπάρχουν λιγότερες διαθέσιμες έρευνες σχετικά με τα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για την υγεία, η σύνθεσή του σε ελαϊκό οξύ και φυτοχημικά υποδεικνύει ότι το έλαιο αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας. Επισημαίνει μια πρόσφατη μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) που δείχνει ότι το λάδι αβοκάντο μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις σε ποντίκια.

Όταν επιλέγετε λάδι αβοκάντο, προτιμήστε μια βιολογική ποικιλία. Επιπλέον, λέει να βεβαιωθείτε ότι το λάδι αβοκάντο σας έχει πράσινο χρώμα, καθώς ο κίτρινος χρωματισμός υποδηλώνει ότι το λάδι έχει ραφιναριστεί.

Το λάδι αβοκάντου είναι ιδανική επιλογή για μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Το έλαιο αβοκάντο έχει το υψηλότερο σημείο καπνού από τα περισσότερα συμβατικά λίπη και έλαια, μετά τα έλαια από κρόκο και πίτουρο ρυζιού.