Πώς θα μειώσετε τους κύκλους κάτω από τα μάτια μέσα από την διατροφή;

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πώς θα μειώσετε τους κύκλους κάτω από τα μάτια μέσα από την διατροφή;
aggouria proswpo

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο. Όταν αφυδατωνόμαστε, τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται εμφανή, δημιουργώντας μαύρους κύκλους, ενώ η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο. Οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό, είναι γενετικοί,  έλλειψη ύπνου, γήρανση, καφεΐνη, αλκοόλ, αλάτι και ζάχαρη. Τα ενυδατικά τρόφιμα και τα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την κυκλοφορία κάνουν μια αξιοσημείωτη διαφορά, όπως και τα πλούσια σε ανόργανα άλατα τρόφιμα που βοηθούν στην εξισορρόπηση των υγρών, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Get the Gloss.

Αγγούρι

Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που ενυδατώνει, περιέχει διοξείδιο του κολλαγόνου και θείο που ενισχύει το δέρμα και περιέχει επίσης βιταμίνη Κ, η οποία αυξάνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και πολλές άλλες βιταμίνες που ενισχύουν την ομορφιά.

Καρπούζι

Ένα ισχυρό φρούτο ενυδάτωσης, το καρπούζι, αποτελείται από περίπου 92% νερό. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της βητακαρόνης.

Βατόμουρα

Φημισμένα για τα οφέλη τους για την υγεία των ματιών, αυτά είναι μια πρωταρχική πηγή των αντιοξειδωτικών λουτεΐνης και ανθοκυανινών, τα οποία βοηθούν στην προστασία των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος  στα μάτια.

Ντομάτες

Photo: Pexels.com

Η φωτεινή, πυκνή κόκκινη χρωστική ουσία στις ντομάτες υποδεικνύει ισχυρά αντιοξειδωτικά, ιδίως λυκοπένιο που βοηθά στην προστασία των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία στα μάτια.

Σέλινο

Αυτή είναι μια πλούσια πηγή ανόργανων ηλεκτρολυτών νατρίου και καλίου, ισχυρών ρυθμιστών υγρών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των πρηξίματος. Το νάτριο στο σέλινο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιέχει αλάτι καθώς προάγει την πρόσληψη άλλων θρεπτικών συστατικών.

Μούρα

Περιέχουν την  ρεσβερατρόλη, αντιοξειδωτικά, σίδηρο και ενυδατικά σάκχαρα.

Παντζάρι

Η κόκκινη χρωστική ουσία είναι από τα αποτοξινωτικά αντιοξειδωτικά της βηταλίνης, χρήσιμα για την υγεία των ματιών.

Κότζι μπερι

Η ενυδατική καροτενοειδή ζεαξανθίνη στα μούρα goji ενισχύει το δέρμα γύρω από τα μάτια.

Γύρη μέλισσας

Photo: Pexels.com

Το αντιοξειδωτικό rutin βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος  και η πρωτεΐνη ανανεώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Σπιρουλίνα

Πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, έχει πρωτεΐνη για την ανανέωση των ιστών και θείο για την ενίσχυση του δέρματος.