Ένα γιουβετσάκι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζετε αφού το κριθαράκι λαχανικών με μανιτάρια μπορείτε να το σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι. Εκτός από κάστανα, μπορείτε να προσθέσετε καβουρδισμένο κουκουνάρι, φουντούκια ή καρύδια.
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 400 γρ. κριθαράκι λαχανικών
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 200 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. καφέ μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα και θρυμματισμένα
- 100 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλέικς
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής