Οι ελιές Καλαμών συνήθως έχουν έντονη αψάδα. Για να την μετριάσουμε, τις ζεματίζουμε για 3 – 4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε (χωρίς να τις στύψουμε), πριν τις ρίξουμε στο φαγητό.
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
100 ml ελαιόλαδο
1 κιλό κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (κόβουμε και τα κοτσάνια του σε λεπτές φέτες)
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 λίτρο νερό (ή ζωμός λαχανικών)
4 – 5 σπόροι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες