κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα κρύα, λεμονάτη

Και τι δεν μπορούμε να φτιάξουμε με κολοκυθάκια! Αυτή η ελαφριά, μυρωδάτη, κρύα κολοκυθόσουπα είναι ιδανική για ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό πιάτο, μεσημεριανό ή βραδινό. Μπορούμε όμως άνετα να το εντάξουμε και σε ένα επίσημο κάλεσμα, για να ανοίξουμε το γεύμα.

Προετοιμασία 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά Μερίδες: 4

 

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • περίπου 1½ κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 λίτρα ζεστό νερό
  • 1 μεγαλούτσικη πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής