Η αρωματικότατη και φίνα αυτή καροτόσουπα σερβίρεται και το καλοκαίρι, παγωμένη. Αν δεν μας αρέσει η κανέλα, τη αντικαθιστούμε με κάρυ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1½ κιλό καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 500 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος ή έτοιμος συσκευασμένος
- 800 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός (ή ξερός δυόσμος), τριμμένος
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 4 – 6 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής