Η μεγαλύτερη τάση στα χρώματα μαλλιών για το 2022

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η μεγαλύτερη τάση στα χρώματα μαλλιών για το 2022
hair 4

Η low maintenance τάση που κολακεύει όλες τις γυναίκες.

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με το μακιγιάζ, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις την τεχνική του contouring στο πρόσωπο. Φέτος ετοιμάσου να γίνεις expert και στο contouring στα μαλλιά. Για να υιοθετήσεις μία από τις κορυφαίες τάσεις μαλλιών του 2022, δεν χρειάζεσαι κάποιο contouring kit με bronzer και highlighter, παρά μόνο να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου.

Τάσεις μαλλιών 2022 | Τι είναι το hair contouring;

Το contouring, η πασίγνωστη πλέον τεχνική μακιγιάζ -χάρη στην Kim Kardashian και τον makeup artist της, Mario Dedivanovic- χρησιμοποιεί φωτεινές και σκουρόχρωμες αποχρώσεις για να τονίσει ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου και να “βαθύνει” άλλα, χαρίζοντας μια πιο σμιλευμένη εμφάνιση. Η ίδια ακριβώς μεθοδολογία ακολουθείται και κατά το hair contouring, τη νέα τεχνική βαφής, που φημολογείται πως θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις μαλλιών για το 2022. 

Money piece vs Hair Contouring

To hair contouring θυμίζει αρκετά το money piece trend, που μεσουράνησε την περασμένη χρονιά, καθώς και οι δύο τάσεις πλαισιώνουν το πρόσωπο, αναδεικνύοντας τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του. Εκεί που διαφέρουν είναι στο ότι η δεύτερη καλούσε για φαρδιές ανταύγειες σε αποχρώσεις που δημιουργούσαν μεγάλη αντίθεση με τα μήκη -πολλές φορές παστέλ ή neon-, ενώ η πρώτη καλεί για διακριτικές ανταύγειες στο μπροστινό μέρος, που γίνονται ένα με τα μήκη σε μία απόχρωση ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμη από τη βάση, δημιουργώντας ένα πολύ πιο γλυκό, πολυδιάστατο αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τον τρόπο που διαμορφώνεται στα μαλλιά μπορεί να αναδείξει -με τους φωτεινούς τόνους- τα δυνατά σημεία του προσώπου και να δώσει -με τους πιο σκούρους τόνους- καλύτερο σχήμα στα πιο “αδύναμα”, όπως οι σκληρές γωνίες του τετράγωνου προσώπου ή τα “γεμάτα” μάγουλα.

Σε ποιες γυναίκες ταιριάζει;

Η εν λόγω τάση ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το μήκος, τον τύπο και το χρώμα των μαλλιών τους. Ένας από τους λόγους που πιστεύεται πως θα είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις μαλλιών για το 2022 είναι ο low maintenance χαρακτήρας της: Ακριβώς όπως συμβαίνει και με πολλές από τις δημοφιλείς τάσεις των τελευταίων ετών, το hair contouring δεν απαιτεί συχνά touch ups στο κομμωτήριο, καθώς “μεγαλώνει” όμορφα, δείχνοντας κομψό ακόμα και μετά από 2 ή 3 μήνες από την αρχική επίσκεψη.

Πώς να υιοθετήσετε την τάση ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Στρογγυλό πρόσωπο

Ζητήστε από τον colorist σας να προσθέσει ανοιχτούς τόνους γύρω από το πρόσωπο και σκούρους από το ύψος των αυτιών και κάτω, προκειμένου να δημιουργεί η ψευδαίσθηση ενός πιο λεπτού προσώπου.

Τετράγωνο προσώπου

Ιδανική για εσάς είναι η εναλλαγή σκούρων κι ανοιχτών τόνων γύρω από τις γωνίες του προσώπου, έτσι ώστε να “μαλακώσουν”  οι σκληρές γραμμές του.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Προτιμήστε οι ανοιχτοί τόνοι να κυριαρχούν στην περιοχή από το ύψος των αυτιών και κάτω, ενώ οι σκούροι κοντά στις ρίζες. Έτσι το πρόσωπο θα αποκτήσει ένα πιο οβάλ σχήμα.

Οβάλ πρόσωπο

Ανήκετε στις τυχερές, που κάθε hair contouring τους ταιριάζει.

Celebrity Approved

Η τάση έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές celebrities του Hollywood, που θέλησαν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους, χωρίς να δεσμευτούν με συχνές επισκέψεις στον colorist τους. Ιδού μερικές από όσες είπαν “ναι” στο hair contouring και το αποτέλεσμα τις αντάμειψε:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miranda (@mirandakerr)

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SJP (@sarahjessicaparker)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη chrissy teigen (@chrissyteigen)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Fox (@meganfox)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drew Barrymore (@drewbarrymore)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shay Mitchell (@shaymitchell)

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr/