Η καλύτερη συμβουλή μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 που θα ακούσετε ποτέ

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η καλύτερη συμβουλή μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 που θα ακούσετε ποτέ
actress

Τα προϊόντα που πρέπει και εκείνα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σας.

Όσο cliché και να ακούγεται, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Μια ματιά σε μερικές από τις πιο iconic stars over 50, όπως οι Halle Berry, Jennifer Aniston, Elizabeth Hurley, Sharon Stone και Jennifer Lopez είναι αρκετή για να συμφωνήσετε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ωστόσο ότι όσο περνούν τα χρόνια, η επιδερμίδα αλλάζει κι έτσι κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ μετά τα 50 προκύπτουν “προβλήματα” που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι φυσικά με την προσαρμογή της ρουτίνας μακιγιάζ στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας.

Οι συμβουλές για το μακιγιάζ μετά τα 50 που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι πολλές. Η καλύτερη ωστόσο ήρθε από το στόμα της Bobbi Brown, ιδρύτριας των brands Bobbi Brown και Jones Road Beauty.

Η καλύτερη συμβουλή μακιγιάζ για μετά τα 50

Σύμφωνα με την Brown, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες άνω των 50 είναι ότι είτε δεν κάνουν τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με το μακιγιάζ τους, είτε κάνουν όσα έκαναν εδώ και χρόνια. “Η επιδερμίδα και το πρόσωπο αλλάζουν. Μόλις φτάσεις μια συγκεκριμένη ηλικία, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μακιγιάζ που ‘κάθεται’ στις λεπτές γραμμές“.

Ποια είναι τα προϊόντα μακιγιάζ που “κάθονται” στις λεπτές γραμμές;

-Shimmering σκιές και ρουζ

Τα ιριδίζοντα προϊόντα, όπως οι σκιές, τα ρουζ και τα bronzers, τείνουν να κάθονται στις λεπτές γραμμές και να τις τονίζουν. Προτιμότερα είναι τα satin και matte φινιρίσματα. Αυτό δεν σημαίνει πως τα ιριδίζοντα προϊόντα μακιγιάζ είναι τελείως απαγορευτικά. Το σημαντικό είναι να εφαρμοστούν στα σωστά σημεία, όπως τα μάγουλα, που τυπικά δεν εμφανίζουν έντονα σημάδια γήρανσης.

-Concealer και foundation

Στα σημεία του προσώπου που υπάρχουν ρυτίδες, καλό είναι να χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα foundation ή concealer και να γίνεται καλό blending προκειμένου να δείχνει λείο το δέρμα.

-Πούδρα

Αποφύγετε τη χρήση μεγάλης ποσότητας πούδρας, καθώς έτσι βαραίνει το δέρμα και τελικά τονίζονται τα σημάδια γήρανσης. Προτιμήστε ένα dewy καλυπτικό προϊόν, που θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει φρέσκια, και μειώστε τοπικά τη λιπαρότητα στα σημεία που απαιτείται, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα πούδρας.

-Compact ρουζ

Αποφύγετε τα compact ρουζ, που μπορεί να τονίσουν την ξηρότητα στην επιδερμίδα και τις λεπτές γραμμές και επιλέξετε ένα κρεμώδες ή υγρό προϊόν, που θα χαρίσει μια ελαφριά λάμψη στην επιδερμίδα.

-Ματ κραγιόν

Τα μεταλλικά ή ιριδίζοντα κραγιόν μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακά στην πασαρέλα, ωστόσο συνήθως δεν κολακεύουν τα πιο ώριμα χείλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπερβολικά ματ φόρμουλες. Επιλέξτε ένα satin κραγιόν με ελαφριά λάμψη ή ένα διαφανές lip gloss που θα κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο πλούσια και ζουμερά.

-Προϊόντα με glitters

Τα προϊόντα με glitter σπάνια κολακεύουν τις ώριμες επιδερμίδες, εκτός αν χρησιμοποιούνται με σύνεση. Εάν θέλετε να δώσετε λάμψη στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο nude highlighter σε μικρή ποσότητα ψηλά στα μάγουλα και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr/