Γνωρίζετε τι θα σας βοηθήσει να «καθαρίσετε το μυαλό σας»;

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Γνωρίζετε τι θα σας βοηθήσει να «καθαρίσετε το μυαλό σας»;
happy

Κάποια στιγμή όλοι φτάνουμε σε εκείνο το σημείο όπου τα πράγματα μοιάζουν να συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο και αναρωτιέστε «από πού να ξεκινήσω». Είναι σχεδόν τόσο δύσκολο να αρχίσετε να δουλεύετε μέσα από το σωρό, που απλά τα παρατάτε όλα! Είτε δεν έχετε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα σας είτε παλεύετε να αντιμετωπίσετε το εργασιακό άγχος, αυτές οι 5 καθημερινές αλλαγές θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε λίγη εγκεφαλική δύναμη για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο σας με θετικό και καθαρό μυαλό, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Health365.

Αφιερώστε 30 λεπτά κάθε πρωί

Είτε ζείτε μόνοι σας είτε έχετε 4 παιδιά που παλεύουν για την προσοχή σας, αφιερώστε 30 λεπτά κάθε πρωί για ΕΣΑΣ. Αν αυτό σημαίνει να βάλετε το ξυπνητήρι σας 30 λεπτά πριν ξυπνήσουν όλοι, τότε κάντε το. Χαρίστε στον εαυτό σας να ξαπλώσει στο κρεβάτι διαβάζοντας ή απολαύστε έναν καφέ στο μπαλκόνι. Ίσως να έχετε ακόμη και χρόνο να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας τηλεοπτικής σειράς. Ότι κι αν θεωρείτε απαραίτητο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς ανησυχίες, αφιερώστε λίγο χρόνο από το πρώτο πράγμα που θα κάνετε για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας. Μην αρχίσετε να σκέφτεστε όλα όσα πρέπει να γίνουν χωρίς να αφιερώσετε κάποια στιγμή χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτό θα σας καταβάλει και θα καταστρέψει τον ελάχιστο χρόνο που έχετε για τον εαυτό σας.

Κάντε το μεσημεριανό σας διάλλειμα

Όλοι είμαστε ένοχοι γι’ αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε να γίνει ο κανόνας. Η δουλειά σας δεν θα πάει πουθενά, αλλά εσείς μπορείτε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ενεργητικά θα γίνουν τα απογεύματά σας όταν απομακρυνθείτε για μισή ώρα.  Πρόκειται για ένα μικρό χρονικό διάστημα που επαναφέρει τη σκέψη σας και θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει πιο δημιουργικές ιδέες ή να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Γράψτε τα πάντα

Αν σας εμπνέει περισσότερο ο παραδοσιακός τρόπος, πάρτε το ημερολόγιό σας από την τσάντα σας και σημειώστε τα πάντα ή αν η τεχνολογία είναι περισσότερο η επιλογή σας για την τήρηση της λίστας, βγάλτε το τηλέφωνό σας και προσθέστε στη λίστα σας.  Το ισχυρό έργο του να βλέπεις όλα όσα πρέπει να γίνουν σε μια λίστα θα χαλαρώσει το μυαλό σου και θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι όλα δεν μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Σας επιτρέπει να βάζετε προτεραιότητες και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και αυτό από μόνο του θα σας προσφέρει άνεση γνωρίζοντας ότι τα πράγματα προχωρούν και θα επιτρέψει στο μυαλό σας να μην κατακλύζεται.

Περπατήστε, περπατήστε και περπατήστε

Παίρνοντας τον πρωινό σας καφέ… ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ.

Να αφήσετε τα παιδιά στο σχολείο… ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ.

Πηγαίνετε να τα πείτε με κάποιους φίλους…ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ.

Όταν επιλέγετε να οδηγήσετε σε όλα αυτά τα μέρη που είναι αρκετά κοντά για να περπατήσετε, στερείτε από το σώμα σας την ενίσχυση περισσότερων ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι μια χημική ουσία που παράγει το σώμα σας με φυσικό τρόπο για την αντιμετώπιση του πόνου ή του στρες. Οι περισσότερες ενδορφίνες που παράγει το σώμα σας με φυσικό τρόπο βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων άγχους, γεγονός που γενικά θα κρατήσει το μυαλό σας ήρεμο.

Μείνετε μακριά από όλα για λίγη ώρα

Νιώστε υπερήφανοι που τελειώνετε τη μέρα σας με καθαρό μυαλό και αίσθημα ολοκλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο προσπαθήστε να μην κοιτάτε το τηλέφωνό σας. Ονομάστε την και επιβάλλετε την ως «ώρα χωρίς τηλέφωνο». Όσο σπουδαία και αν ήταν τα τηλέφωνα για όλους μας, έχουν μια πολύ ισχυρή έλξη στο μυαλό μας και τείνουμε να ξεχνάμε να κοιτάμε μακριά τους. Το να μην έχετε αυτή τη μικρή συσκευή γύρω σας θα επιτρέψει στο μυαλό σας να σβήσει σιγά-σιγά και σας ανοίγει την ευκαιρία να τελειώσετε τη μέρα σας όπως την ξεκινήσατε. Να αφιερώσετε χρόνο σε κάτι που αγαπάτε. Να θυμάστε ό,τι κι αν παίζει στο μυαλό σας στο τέλος της ημέρας, προσπαθήστε να μην το αφήσετε να σας καταβροχθίσει. Αυτό θα επηρεάσει τον ύπνο και τη συγκέντρωσή σας και το πιθανότερο είναι ότι είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί την επόμενη μέρα, οπότε φροντίστε να κοιμάστε σωστά για να αντιμετωπίσετε το θέμα τότε.