Η γλώσσα των μαλλιών: Μιλάνε, αλλά τι λένε για μας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η γλώσσα των μαλλιών: Μιλάνε, αλλά τι λένε για μας;
mallia 1

Τι μπορεί να δηλώνει το μήκος, το χρώμα και γενικά το στυλ των μαλλιών για την προσωπικότητά μας;

Η ικανότητα να διαβάζει κανείς τη γλώσσα του σώματος συνεπάγεται με την ευαισθησία να αναγνωρίζει και να αποκωδικοποιεί συμπεριφορές, κινήσεις, βλέμματα αλλά και… μαλλιά. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα μαλλιά «λένε» πολλά για την προσωπικότητα και το lifestyle μας!

Δεν μιλάμε απαραίτητα για το styling που επιλέγουμε να υιοθετούμε κάθε φορά, αλλά κυρίως για το μήκος, το χρώμα, τον όγκο, δηλ. στοιχεία που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Τα κοντά μαλλιά, για παράδειγμα, φανερώνουν αρτίστικη διάθεση και καλλιτεχνική φύση. Καθώς όμως έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα, όπως συχνά κουρέματα και βαφές σε τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς και περισσότερα προϊόντα styling, μπορεί να αφορούν γυναίκες, οι οποίες δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση και ξοδεύουν αρκετά λεφτά για αυτή. «Ταυτόχρονα, αυτή η διάθεση «προδίδει» ματαιοδοξία, ανάγκη αποδοχής από τους άλλους, ίσως και ανασφάλεια», λέει ο Jo-Ellan Dimitrius, συγγραφέας του βιβλίου Reading People: How to understand people and predict their behaviorAnyplace, Anytime.

Και συνεχίζει: «στις γυναίκες άνω των 40 που επιμένουν να έχουν τα μαλλιά τους μακριά διακρίνουμε την επιθυμία να μείνουν για πάντα νέες», παρόλο που η πλειοψηφία, συμπληρώνουμε εμείς, τα θεωρεί σέξι, εύκολα στη διαχείριση και άνετα. Όταν είναι ατίθασα και ατημέλητα, αποκαλύπτουν ένα bohemian και ανυπότακτο πνεύμα απελευθερωμένο από νόρμες και συμβατικότητες. Τα πιο δραματικά -punk, rock, goth- hairstyles υιοθετούνται συνήθως από περιπετειώδεις προσωπικότητες, αλλά και νεότερες ηλικίες που ελάχιστο ενδιαφέρον δείχνουν σε κοινωνικές νόρμες και συμβάσεις.

Αν η υποταγή στη μόδα αποτελεί ένα αποδεικτικό στοιχείο του lifestyle, στη λίστα εντάσσονται και οι αθεράπευτες και ταγμένες fashionistas που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας πιστά επιλέγοντας hair looks εμπνευσμένα από τις πασαρέλες,

Το ίδιο ισχύει και με το χρώμα μαλλιών: το καστανό χρώμα είναι μια ασφαλής επιλογή, το κόκκινο θέλει να «ανάψει τα αίματα» και να προκαλέσει, το ξανθό είναι απίστευτα σέξι, ενώ το μαύρο δεν «λέει» πολλά, απλώς να επιβάλλεται.

 

Styling tips

Αν είστε γυναίκα που ακολουθεί τη μόδα …

  1. Κάντε πλεξίδες, χαλαρές ή πιο σφιχτές, ανάλογα με το στυλ και τη διάθεση σας. Είναι το πιο cool look που πάει πολύ με την τηλεργασία αλλά και τις συχνές τηλεδιασκέψεις!
  2. «Στολίστε» τα μαλλιά σας με εντυπωσιακά αξεσουάρ, oversized headbands και μεγάλους φιόγκους, όταν βγαίνετε για ποτό ή φαγητό!
  3. Μαζέψτε τα σε ένα ωραίο chignon ή ponytail, ή πιάστε τα μισά πάνω (half bun).
  4. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αφήσετε κάτω, ελεύθερα και ανέμελα δίνοντας τους έντονο όγκο και δημιουργώντας αφέλειες.

 

Hair Care

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, ένα είναι σίγουρο: πρέπει να προσφέρετε σωστή και τακτική περιποίηση.

  • Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαλλιών σας. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά ή με ανταύγειες, λούστε τα με το ειδικό σαμπουάν για βαμμένα ή για μαλλιά με ανταύγειες.
  • Το conditioner είναι απαραίτητο κάθε φορά που τα λούζετε, για να ξεμπερδεύουν πιο εύκολα και να μην σπάνε.
  • Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών που θρέφει και αναδομεί τα μαλλιά μια με δύο φορές την εβδομάδα. Αφήστε την να δράσει σε βρεγμένα μαλλιά για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλετε.
  • Αν έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης, επιλέξτε εξειδικευμένα προϊόντα και αγωγές. Συνδυάστε τα με ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
  • Αποφύγετε το συχνό στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι, ειδικά αν έχετε λεπτά και αδύναμα μαλλιά. Η υπερβολική θερμοκρασία και το έντονο τράβηγμα τα βλάπτουν προκαλώντας το σπάσιμο της τρίχας.