dyo-logo-200

Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη περίοδος για τη θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσοί είναι μια κοινή κατάσταση υγείας – οι μισοί ενήλικες άνω των 50 ετών επηρεάζονται από τα συχνά επώδυνα συμπτώματά τους και πολλοί παλεύουν επίσης με την ανασφάλεια που συνδέεται με τις αισθητικές επιπτώσεις της πάθησης. Έτσι, όταν ο κρύος καιρός έρχεται, μπορεί να είναι μια ανακούφιση για τους πάσχοντες από κιρσούς να μπορούν να στραφούν σε μακριά παντελόνια, φούστες και γάντια ως έναν τρόπο να καλύψουν τις διευρυμένες φλέβες στα χέρια και τα πόδια τους.
Αλλά ο χειμώνας μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε τους κιρσούς στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι η τέλεια ευκαιρία για τη θεραπεία τους.

Η θεραπεία των κιρσών είναι αποτελεσματική οποιαδήποτε εποχή του έτους, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η θεραπεία μπορεί να είναι πιο άνετη κατά τους μήνες με κρύο καιρό, εξηγεί ο Vincent M. DiGiovanni, DO, αγγειοχειρουργός στο Main Line Health.

Η ανάπαυση είναι καλύτερη

Η ανάρρωσή σας μετά τη θεραπεία των κιρσών θα απαιτήσει να αναρρώσετε στο σπίτι και να περιορίσετε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε λίγες μέρες ρεπό, μπορεί να είναι πιο εύκολο να βρείτε χρόνο ρεπό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το πρόγραμμά σας δεν είναι ήδη γεμάτο με διακοπές ή συγκεντρώσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε θεραπεία για τους κιρσούς, να είστε προετοιμασμένοι να πάρετε αρκετές ημέρες άδεια από τη δουλειά και τις προσωπικές σας υποχρεώσεις για να χαλαρώσετε και να αναρρώσετε. Ίσως να θέλετε να συντονίσετε αυτόν τον χρόνο με έναν σύντροφο, ένα μέλος της οικογένειας ή έναν γείτονα, επίσης, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού ή με τις δουλειές του σπιτιού.

Ψυχρός καιρός: Καλύτερα για να καλυφθείτε

Ο χειμώνας δεν είναι απλώς καλύτερος για να περάσετε χρόνο για ανάρρωση- είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να καλυφθείτε. Τα χειμωνιάτικα ρούχα έχουν μια σειρά από οφέλη για όποιον έλαβε πρόσφατα θεραπείες κιρσών, αλλά ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι προστατεύουν τις προσβεβλημένες περιοχές από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό μετά τη θεραπεία των κιρσών και, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ασθενείς είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από αυτό απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξηγεί ο Dr. DiGiovanni. Το να φοράτε χειμωνιάτικα ρούχα μπορεί επίσης να βοηθήσει να συγκαλύψετε ορισμένες από τις άλλες κοινές παρενέργειες της θεραπείας, όπως οι μελανιές και το πρήξιμο.

Επιπλέον, τα χειμωνιάτικα ρούχα μπορούν να βοηθήσουν στη συγκάλυψη των καλτσών συμπίεσης, τις οποίες πολλοί ασθενείς υποχρεούνται να φορούν μετά τη θεραπεία των κιρσών. Οι κάλτσες συμπίεσης διατηρούν τις θεραπευμένες φλέβες σε στενή επαφή και τις εμποδίζουν να γεμίσουν ξανά με αίμα.

Ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτοιμοι για το καλοκαίρι

Φυσικά, ένας από τους καλύτερους λόγους για να φροντίσετε τους κιρσούς σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι να είστε έτοιμοι να αναδείξετε τα πόδια σας και να επιστρέψετε στις δραστηριότητες που σας αρέσουν όταν έρθει ο πιο ζεστός καιρός.

Η πλειονότητα των θεραπευτικών επιλογών για τους κιρσούς είναι ελάχιστα επεμβατικές και πραγματοποιούνται σε εξωνοσοκομειακή βάση, οπότε η ανάρρωση είναι γρήγορη,  λέει ο Dr. DiGiovanni. Μπορείτε να είστε ξανά στα πόδια σας και να απολαμβάνετε τη ζωή χωρίς τον πόνο των κιρσών από την αρχή της άνοιξης και του καλοκαιριού, αν αναζητήσετε σύντομα θεραπεία.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao