Γιατί να εντάξεις τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Γιατί να εντάξεις τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σου
portokali

Πρόκειται για ένα top συστατικό, την ντίβα των αντιοξειδωτικών ουσιών που συμβάλλει σημαντικά στην ανανέωση της επιδερμίδας!Η πρωταγωνίστρια των high-tech ρουτινών ομορφιάς είναι παντός καιρού! Μπορείς, δηλαδή να την εφαρμόσεις πρωί και βράδυ, χειμώνα και καλοκαίρι.

Αυτή η πολυ λειτουργική βιταμίνη έχει πολλαπλή δράση. Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, δρώντας κατά του οξειδωτικού στρες που προκαλεί πρόωρη γήρανση. Ανανεώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό κάνοντας ήπια απολέπιση. Αναστέλλει τη μελανογένεση, με αποτέλεσμα να απαλύνει τις δυσχρωμίες και τις καφέ κηλίδες και να επαναφέρει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας αποκαλύπτοντας μια πραγματικά υπέροχη, λεία και λαμπερή όψη. Έχει την ιδιότητα να διεγείρει και την παραγωγή του κολλαγόνου με αποτέλεσμα να βοηθάει στη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι ενισχύει τη δράση της αντηλιακής κρέμας. Γι αυτό πολύ δερματολόγοι τη συστήνουν, σε μορφή serum, στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς πριν από τη χρήση του αντηλιακού προϊόντος. Μπορείς όμως να την εντάξεις και στη νυχτερινή περιποίησή σου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η βιταμίνη C έχει περισσότερο χρόνο να διεισδύει σωστά στα κύτταρα και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρικές βλάβες. Παρόλο που είναι ισχυρή, ταυτόχρονα είναι ασταθής. Όταν εκτίθεται στον αέρα και στη θερμότητα, οξειδώνεται εύκολα με
αποτέλεσμα να γίνεται αναποτελεσματική. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέγεις πάντα συνθέσεις με σταθεροποιημένη μορφή της βιταμίνης C που δεν οξειδώνεται και προσφέρει ορατά αποτελέσματα χωρίς ερεθιστική δράση.


 

 


Η Προτείνει: