Διατροφική προστασία από τον Κορωνοϊό

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης δίνει διατροφικές συμβουλές κατά του Κορωνοϊού και μας εξηγεί τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε.

Ανοσοποιητική προστασία!

  • SOS η βιταμίνη D (Ήλιος, αυγό, συκώτι ή διατροφικό συμπλήρωμα)
  • Φρέσκα φρούτα – χυμοί & λαχανικά (Βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά)
  • Ψάρι, καρύδια (ω-3 λιπαρά – διατροφικό συμπλήρωμα)
  • Ελιές, ελαιόλαδο, αβοκάντο (Μονοακόρεστα λιπαρά)
  • Θαλασσινά, ξηροί καρποί (Ψευδάργυρος, βιταμίνη Ε)
  • Γιαούρτι, κεφίρ (προβιοτικά)
  • Σκόρδο και κρεμμύδι (αντιική δράση)
  • Όσπρια (φυτοοιστογόνα)  
  • Στιγμιαίος καφές, Ψωμί εμπλουτισμένο με βιταμίνες, Δημητριακή ολικής με σιτάρι και βρώμη, Μέλι, Γραβιέρα (Light), Πολυβιταμίνες

 

Τι αποφεύγουμε…

  • Λίπος κρέατος
  • Τrans λιπαρά
  • Πρόχειρο (γρήγορο) φαγητό
  • Μη εποχικά τρόφιμα (φυτοφάρμακα)
  • Τροφές με συντηρητικά
  • Τρόφιμα με πρόσθετα (χρωστικές) τροφίμων

Γενικές συστάσεις

  •  Αερισμός χώρου
  •  Ενυδάτωση
  •  Περιορισμένη επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές
  •  Να θυμάστε: Σωστή Διατροφή – Θετική ψυχολογία – Υγιές περιβάλλον!

Πηγή: logodiatrofis.gr