8 διατροφικές συνήθειες που μαθαίνουν οι διαιτολόγοι στις οικογένειες τους

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 8 διατροφικές συνήθειες που μαθαίνουν οι διαιτολόγοι στις οικογένειες τους
diaitologos

Το να έχεις έναν διαιτολόγο στην οικογένεια μοιάζει λίγο να ζεις με έναν προσωπικό διατροφολόγο. Έμαθα πολλές απλές συμβουλές από τη μαμά μου, που είναι διατροφολόγος ώστε τρέφομαι σωστά! Με δίδαξε ότι δεν απαγορεύεται να τρώω τα αγαπημένα μου τρόφιμα με μέτρο, η απαγόρευση ενός συγκεκριμένου φαγητού σε κάνει να το θέλεις περισσότερο και είναι σημαντικό να ερωτευτείς τα λαχανικά. Εδώ είναι πιο υγιείς συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη ζωή, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Taste of Home.

Δοκιμάστε λίγο από όλα

Είναι ευγενικό να  δοκιμάζετε κάθε φαγητό που σας έχουν σερβίρει, επεκτείνει την αποδοχή του ουρανίσκου σας στις γεύσεις και ανοίγει την ‘’πόρτα’’ σε νέα τρόφιμα που μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει μόνοι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το διδάξετε στα μικρά παιδιά όταν σχεδόν κάθε φαγητό είναι καινούργιο για αυτά. Όσο περισσότερα τρόφιμα δοκιμάζουν, τόσο περισσότερα τρόφιμα θα τους αρέσουν και τόσο ευκολότερο θα είναι να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Φάτε λαχανικά γιατί έχουν ωραία γεύση

Τα λαχανικά είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής μας, ειδικά τα φυλλώδη λαχανικά, δεδομένου ότι είναι συχνά μια μεγάλη πηγή σιδήρου για την πρόληψη της αναιμίας. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά μεγάλο κίνητρο για να τα φάτε.

Μην χρησιμοποιείτε τα γλυκά ως επιβράβευση

Το να δώσεις στα παιδιά γλυκά ως επιβράβευση δημιουργεί μια κακή συνήθεια που θα μπορούσε να τα ακολουθεί για όλη τη ζωή. Το επιδόρπιο μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά πρέπει να τρώγεται με μέτρο.

Τα πάντα με μέτρο

Καταναλώστε τα αγαπημένα σας φαγητά πάντα με μέτρο όμως.

Τρώτε λιγότερα γεύματα στις διακοπές

Συνήθως, η μόνη επιλογή για διακοπές είναι να τρώτε έξω, οπότε δεν χρειάζεται να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα. Εξισορροπήστε την πρόσληψη θερμίδων τρώγοντας ένα μεγάλο πρωινό πριν τα αξιοθέατα και, στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι το δείπνο να φάτε το δεύτερο γεύμα σας, με ένα σνακ ή δύο ενδιάμεσα.

Μην κρατάτε τρόφιμα στο σπίτι που δεν θέλετε να φάτε

Εάν τα μπισκότα είναι πολύ δελεαστικά για εσάς, μην τα φυλάξετε στο σπίτι. Εάν δεν το έχετε, δεν μπορείτε να το φάτε.

Φάτε μια ποικιλία τροφίμων στο γεύματα

Μια ισορροπημένη διατροφή φρούτων, λαχανικών, άπαχου κρέατος, πλούσιων σε ασβέστιο τροφίμων και ολικής αλέσεως δημητριακών είναι απαραίτητη για την υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, όσο περισσότερα τρόφιμα βλέπουν τα παιδιά σας, τόσο λιγότερο επιλεκτικοί θα είναι αργότερα στη ζωή τους.

Άσκηση πέντε φορές την εβδομάδα

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά τρώτε, πρέπει να ασκηθείτε. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς (American Heart Association) προτείνει τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας σωματικής άσκησης ή 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα.. Ακόμα κι αν το μόνο πράγμα που έχετε χρόνο να κάνετε είναι απλά ένας περίπατος  κάντε το!

Photos by Freepik