200 1100 
 

Τρικ για να αποφύγετε το hangover

Τις ημέρες των γιορτών δεν είναι δύσκολο να το παρακάνουμε με το ποτό και το επόμενο πρωινό να μας φέρει αντιμέτωπους με ένα hangover. Αν δεν μπορείτε να βάλετε μέτρο στο πόσο θα πιείτε, ακολουθήστε τα παρακάτω τρικ για να αποφύγετε τη ζαλάδα, τον πονοκέφαλο και τον πόνο στο στομάχι την επόμενη ημέρα:
1. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ποτά, όπως βότκα και τζιν, που κατά κανόνα προκαλούν πιο ήπιο hangover σε σχέση με τα πιο σκουρόχρωμα ποτά, όπως το ουίσκι.
2. Αποφύγετε τις... μπουρμπουλήθρες! Οι φυσαλίδες που έχει λ.χ. η μπύρα και η σαμπάνια αυξάνουν τα επίπεδα του αλκοόλ σο αίμα και μπορούν να προκαλέσουν πιο βαρύ hangover. Επιπλέον, το ανθρακικό των αναψυκτικών χαλαρώνει τον σφιγκτήρα μεταξύ στομάχου και εντέρου, επιτρέποντας στο αλκοόλ να φτάσει ταχύτερα στο έντερο και να περάσει στην κυκλοφορία.
3. Πείτε όχι στα light αναψυκτικά μαζί με αλκοόλ. Η ανάμιξη αλκοόλ με ένα αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη μπορεί να ακούγεται ως μια πολύ υγιεινή επιλογή, ωστόσο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες δηλητηρίασης από αλκοόλ. Μελέτες σε αλκοολικούς έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν αλκοόλ αναμεμιγμένο με light αναψυκτικό είχαν υψηλότερα επίπεδα οινοπνεύματος στο αίμα σε σχέση με εκείνους που χρησιμοποιούσαν κανονικό αναψυκτικό. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα σάκχαρα των κανονικών αναψυκτικών κρατούν το στομάχι απασχολημένο, με αποτέλεσμα το αλκοόλ να μην φτάνει στο λεπτό έντερο τόσο γρήγορα.
4. Το νερό είναι το μυστικό για την αποφυγή του hangover. Ένας από τους παράγοντες που προκαλούν το hangover είναι η αφυδάτωση. Το αλκοόλ καταστέλλει την ορμόνη βασοπρεσίνη, που ρυθμίζει τα επίπεδα νερού στο σώμα, με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο νερό με την ούρηση. Για αυτό οι ειδικοί συστήνουν κάθε αλκοολούχο ποτό να ακολουθείται από ένα ποτήρι νερό.
5. Η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι οδηγεί μαθηματικά σε ένα βαρύ hangover. Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να αποτρέψει ένα σοβαρό hangover, οι καλύτερες επιλογές είναι ωστόσο οι πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές, όπως το κρέας, οι ξηροί καρποί και το τυρί που δεν πέπτονται γρήγορα.
6. Το κάπνισμα και συγκεκριμένα η νικοτίνη του τσιγάρου κάνει τους ανθρώπους να πίνουν περισσότερο, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης hangover.
7. Μην κάθεστε! Σηκωθείτε να χορέψετε! Έτσι θα αποφύγετε να κατεβάζετε το ένα σφηνάκι μετά το άλλο! Επίσης, ο χορός θα ενισχύσει τον μεταβολικό σας ρυθμό, οδηγώντας σε ταχύτερη απομάκρυνση του αλκοόλ από τον οργανισμό και αποφυγή του hangover.

banner2