Λατρεμένες παραδοσιακές χυλοπίτες μαγειρεμένες με αγάπη και νοστιμιά!
|
|
|
Προετοιμασία 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά |
Μερίδες: 4 |
Υλικά:
Για τα λαχανικά
- 150 γρ. καρότο, σε μικρούς κύβους
- 150 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους
- 1 πράσο, σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 ml βερμούτ ή μπράντι
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. χυλοπίτες, ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- Φλοίδες παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
- 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, τριμμένο σε χοντρά τρίμματα
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
Δείτε εδώ την εκτέλεση