Το χταπόδι στα καλύτερά του… Μαλακό, μελωμένο που μοσχομυρίζει θάλασσα. Επειδή η φάβα Σαντορίνης είναι δύσκολο να βρεθεί, αναζητήστε φάβα Φενεού που είναι απίθανη!
Προετοιμασία: 40 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο βάρους 1.200 γρ. περίπου
- 300 γρ. τριφτή ντομάτα σε κονσέρβα
- 2 φύλλα δάφνη
- 120 ml σαμιώτικο κρασί γλυκό
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 γαρύφαλα
- 5 μπαχάρια
- 100 ml ελαιόλαδο
- Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη φάβα
- 250 γρ. φάβα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 φύλλο δάφνη
- Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής