6519

Χταπόδι κοκκινιστό με φάβα

Το χταπόδι στα καλύτερά του… Μαλακό, μελωμένο που μοσχομυρίζει θάλασσα. Επειδή η φάβα Σαντορίνης είναι δύσκολο να βρεθεί, αναζητήστε φάβα Φενεού που είναι απίθανη!

Προετοιμασία: 40 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Μερίδες: 4

 

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο βάρους 1.200 γρ. περίπου
  • 300 γρ. τριφτή ντομάτα σε κονσέρβα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 120 ml σαμιώτικο κρασί γλυκό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 γαρύφαλα
  • 5 μπαχάρια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη φάβα

  • 250 γρ. φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής