Το αγαπημένο μου διαιτητικό πιάτο. Συνοδεύστε το με σαλάτα ωμών λαχανικών ή απλά με την παραδοσιακή χωριάτικη…
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
- 2 μέτρια, βιολογικά καρότα, τριμμένα
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στυμμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (ή 3 ωμές σκελίδες, λιωμένες)
- ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη, της αρεσκείας σας
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 φέτες ψωμί τη αρεσκείας σας, μουσκεμένες για 5 λεπτά σε ανθρακούχο νερό (ή αναψυκτικό σόδα), καλά στυμμένες (το ανθρακικό κάνει πιο αφράτο το μείγμα)
- ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
- ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα χέρια και το ταψί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής