Beauty tips για νέες μαμάδες -Τέσσερα πράγματα που οι περισσότερες αγνοούν

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Beauty tips για νέες μαμάδες -Τέσσερα πράγματα που οι περισσότερες αγνοούν
mom baby

Από τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης μου, σκεφτόμουν αυτό το άρθρο.

Αρκεί να σας πω ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλα όσα σκεφτόμουν να γράψω, τα πήρα πίσω την πρώτη ημέρα που επέστρεψα σπίτι από το μαιευτήριο, με τα διδυμάκια μου. Δεν είμαι σίγουρη αν φταίει το ότι είμαι μαμά διδύμων και όχι ενός μωρού. Νομίζω ότι κάθε μαμά, είτε έχει ένα, δύο ή και τρία μωρά, έχει τις ίδιες χαρές και τις ίδιες δυσκολίες.

Μία νέα καθημερινότητα αρχίζει από την πρώτη στιγμή που κάθε γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της, ως μαμά πλέον. Και φυσικά δεν έχει καμία ομοιότητα με όλα όσα βλέπουμε σε ταινίες, σειρές, διαφημίσεις-τουλάχιστον στο δικό μου σπίτι. Αυτή η «ιδανική» ηρεμία, με τα παιδιά να παίζουν ήσυχα με τα παιχνίδια τους είναι σπάνια, για να μην πω ανύπαρκτη.

Σήμερα, είμαι σε θέση να δώσω τα δικά μου tips σε νέες μαμάδες. Ποιες είναι αυτές οι 4-είναι πολλές πιστέψτε με- skincare συνήθειες που δεν πρέπει να αγνοήσουμε;

Μαμάδες μεν, γυναίκες δε, και ιδιαίτερα μετά από την εγκυμοσύνη, το σώμα μας, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leia Sfez (@leiasfez)

Και ενώ το μωρό/τα μωρά κλαίνε, εμείς πρέπει να βρούμε χρόνο καθημερινά να:

Εφαρμόζουμε κρέμα ανάπλασης

Το σώμα μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση περισσότερο από ποτέ. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο, οι περισσότερες γυναίκες χάνουμε τουλάχιστον 5 με 7 κιλά. Αν σκεφτούμε τα κιλά του μωρού και ακόμα τόσα περίπου που είναι τα υγρά, αλλά και η κατακράτηση, η οποία υποχωρεί άμεσα, βγαίνουμε πραγματικά αδυνατισμένες. Με αυτή την απότομη ωστόσο μείωση βάρους, επιβάλλεται να εφαρμόζουμε στην κοιλιά μας αλλά και στην περιφέρεια μας, ενυδατική κρέμα ανάπλασης για να αποφύγουμε χαλάρωση και ραγάδες. Τη συγκεκριμένη ενυδατική, τη χρησιμοποιούμε ιδανικά μέχρι να επανέλθει το σώμα μας στο αρχικό του βάρος.

Κρέμα για το στήθος-λανολίνη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη λανολίνη, είναι ένα από τα προϊόντα που πρέπει να έχουμε μαζί μας, στη βαλίτσα μαιευτηρίου. Το στήθος και ιδιαίτερα οι θηλές χρειάζονται φροντίδα, ανεξάρτητα αν μία γυναίκα θηλάσει ή όχι. Ιδιαίτερα όμως για τις γυναίκες που θηλάζουν, η λανολίνη είναι η κρέμα που μαλακώνει τις θηλές, ενώ προστατεύει από τυχόν μικροτραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν, κατά το θηλασμό. Χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνη για το μωρό, δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Την έχουμε δίπλα στο κομοδίνο μας και εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα μετά από κάθε θηλασμό ή μέχρι να επανέλθει το στήθος μας και να μην νιώθουμε τις θηλές μας ερεθισμένες.

Σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή

Η ξηρότητα του κόλπου είναι κάτι αναπόφευκτο τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα. Ένα ειδικό σαπούνι καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή, θα διατηρήσει το pH της περιοχής στα κατάλληλα επίπεδα, ενώ θα βοηθήσει κατά της ξηρότητας. Κάνουμε συχνές πλύσεις, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του γυναικολόγου μας, της μαίας μας.

Basic Skincare Routine

Αυτή την ιερή στιγμή που απολαμβάνουμε το μπάνιο μας και κάποιος άλλος φροντίζει το μωρό/τα μωρά μας, αφιερώνουμε επιπλέον τρία με τέσσερα επιπλέον, για να εφαρμόσουμε μάσκα μαλλιών. Αρκεί να το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα για να έχουμε υγιή, λαμπερά μαλλιά. Επιπλέον, ανάλογα τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής, μπορούμε να επενδύσουμε στην κατάλληλη μάσκα μαλλιών, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Τέλος δεν αμελούμε να ενυδατώνουμε και το πρόσωπο μας. Αυτή τη δύσκολη πρώτη περίοδο μπορούμε να κάνουμε στην άκρη τα πολλαπλά προϊόντα που εφαρμόζουμε τους προηγούμενους μήνες και να αρκεστούμε σε ένα καθοριστικό για το πρόσωπο και μία ενυδατική.

Απολαύστε τη νέα σας καθημερινότητα και προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα είστε με το μωρό σας εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά αυτούς τους 18 μήνες είναι φοβερό πόσα πράγματα έχω κάνει μαζί με τα μωρά μου, από την εφαρμογή ενυδατικής ή μάσκας προσώπου μέχρι τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού μου.

It’s a new life… and I am feeling good!

Πηγή: www.bovary.gr