Ασφαλείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό σας

Home ΥΓΕΙΑ Ασφαλείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό σας
fever

Ο πυρετός μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, ειδικά αν ο πυρετός είναι υψηλός ή αν πρόκειται για παιδί που έχει πυρετό. Η εκ των προτέρων γνώση του τρόπου αντιμετώπισης του πυρετού μπορεί να σας απαλλάξει από πολύ άγχος, και αυτό περιλαμβάνει τη γνώση του πότε δεν πρέπει να τον αντιμετωπίσετε, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Verywell Health.

 

Δοκιμάστε αντιπυρετικά

Το αντιπυρετικό είναι ένα είδος φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη μείωση του πυρετού. Τα αντιπυρετικά δρουν γρήγορα για να μειώσουν τον πυρετό και μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα για τέσσερις έως οκτώ ώρες.

Πολλά μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ακεταμινοφαίνη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα,  όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη.

Τα περισσότερα αντιπυρετικά που χορηγούνται χωρίς συνταγή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ενήλικες και παιδιά, αλλά οι δόσεις ποικίλλουν. Εάν ένα παιδί ηλικίας κάτω των 3 μηνών έχει πυρετό, επικοινωνήστε με έναν παιδίατρο πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντιπυρετικό φάρμακο.

Ενυδάτωση

Η κατανάλωση άφθονων υγρών είναι απαραίτητη για την αποφυγή της αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια του πυρετού. Κατά κανόνα, όσο υψηλότερος είναι ο πυρετός, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αφυδάτωσης.

Η σοβαρή αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του πυρετού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές κράμπες, θερμική εξάντληση, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και σε θανατηφόρα πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Η κατανάλωση παγωμένων υγρών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πυρετού. Το νερό και τα αθλητικά ποτά είναι καλές επιλογές.

Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο

Ένα κρύο μπάνιο μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα αν καίγεστε, αλλά μπορεί να προκαλέσει ρίγος που μπορεί να αυξήσει -αντί να μειώσει- τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος.

Ένα χλιαρό (όχι ζεστό) μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πυρετού και να σας χαλαρώσει ώστε να κοιμηθείτε καλύτερα.

Φροντίστε να βγείτε από τη μπανιέρα μόλις το νερό αρχίσει να κρυώνει.

Παγοκύστες κάτω από το μπράτσο

Η τοποθέτηση ενός δροσερού πανιού ή μιας κρύας συσκευασίας στο μέτωπο είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να μειωθεί ο πυρετός. Αλλά αν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός, μια καλύτερη προσέγγιση μπορεί να είναι η τοποθέτηση μιας παγωμένης συσκευασίας κάτω από τη μασχάλη ή στη βουβωνική χώρα, όπου υπάρχουν μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία.

Φροντίστε να τυλίγετε το ψυχρό πακέτο με ένα πανί για να αποφύγετε την άμεση επαφή με το δέρμα. Αφήστε το στη θέση του για όχι περισσότερο από 10 έως 15 λεπτά, μετακινώντας το πακέτο συνεχώς για να αποφύγετε τα κρυοπαγήματα.