Μένουμε στο σπίτι και σίγουρα το επόμενο ραντεβού για laser στο δερματολόγο αργεί. Έτσι θα έρθουμε αντιμέτωπες με τις παλιές και διαχρονικές αξίες της αποτρίχωσης στο σπίτι που δεν είναι άλλες από το κερί και το ξυραφάκι. Αν έχεις ξεχάσει πώς να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις τυχόν λάθη και κακοτοπιές.

Ας ξεκινήσουμε:

  • Κάνε απολέπιση πριν την αποτρίχωση. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς τις τρίχες να βγουν προς τα έξω και αποτρέπεις τη δημιουργία θυλακίτιδας.
  • Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται σε καθαρή επιδερμίδα, μετά το μπάνιο. Η καθαρή επιδερμίδα προστατεύει από ανεπιθύμητους ερεθισμούς , οι οποίοι μπορεί να προκληθούν από την «επαφή» της ξυριστικής μηχανής με τυχόν ρύπους ή βακτήρια .

μοντέλο αποτρίχωση κερί

  • Μη χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίζουμε να αντικαθιστούμε τακτικά τα ξυραφάκια – κάθε τρεις έως τέσσερις χρήσεις- για ακρίβεια στο αποτέλεσμα αλλά και για προστασία της επιδερμίδας από τυχόν κοψίματα και ερεθισμούς.
  • Πριν ξεκινήσουμε να απλώνουμε το κερί, ελέγχουμε πάντα τη θερμοκρασία στην εσωτερική πλευρά του χεριού μας. Αν είναι πολύ κρύο, δεν απλώνεται σωστά ενώ αν είναι πολύ ζεστό, κινδυνεύουμε με κάψιμο και ερεθισμό της περιοχής.

μοντελο με μακριά πόδια

Άπλωσε το κερί στην κατεύθυνση που φυτρώνει η τρίχα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε – πάλι με την ίδια κατεύθυνση- την ταινία και πιέζουμε ελαφρά κατά μήκος μία έως δύο φορές. Κρατάμε τεντωμένη την επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο και απομακρύνουμε την ταινία με αντίθετη φορά.

Photos: pinterest

Πηγή: www.fthis.gr