Οι 5 κορυφαίοι τρόποι αποτρίχωσης προσώπου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι 5 κορυφαίοι τρόποι αποτρίχωσης προσώπου
psalidi trapezi

Η τριχοφυΐα του προσώπου είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Χάρη στις δοκιμασμένες διαδικασίες και την τεχνολογία, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι ή στο ινστιτούτο ομορφιάς  για να μειώσετε ή να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τις επίμονες τρίχες του προσώπου, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Vogue Arabia.

Αποτρίχωση

Το κερί θερμαίνεται συνήθως έτσι ώστε να μπορεί να κατανέμεται ομοιόμορφα στο δέρμα και προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Μόλις το κερί κρυώσει και γίνει άκαμπτο, παγιδεύει τις τρίχες. Το κερί στη συνέχεια τραβιέται γρήγορα για να τραβήξει τις τρίχες από τα θυλάκια.

Περιοχές : Φρύδια, άνω χείλος και φαβορίτες

Πόσο διαρκεί: 5-6 εβδομάδες

Επίπεδο πόνου: Η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ επώδυνη και μακρά αν κάποιος κάνει αποτρίχωση σε μεγάλη περιοχή

Πλεονεκτήματα: Η αποτρίχωση αφαιρεί ταυτόχρονα ένα μεγάλο σώμα ανεπιθύμητων τριχών. Είναι μια διαδικασία χαμηλού κόστους που μπορεί να γίνει από μια αισθητικό ή στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα διάφορα υλικά αποτρίχωσης που διατίθενται στην αγορά

Μειονεκτήματα: Μπορεί να οδηγήσει σε παγίδευση της τρίχας.  Επίσης, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το ζεστό κερί για να αποφύγετε το κάψιμο του δέρματός σας

Αποτρίχωση με κλωστή

Η αποτρίχωση με κλώστη είναι μια αρχαία τεχνική αποτρίχωσης της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Πραγματοποιείται με ένα νήμα από βαμβάκι, το οποίο διπλασιάζεται, στρίβεται και περιστρέφεται πάνω από την περιοχή  για να παγιδεύσει τις ανεπιθύμητες τρίχες. Στη συνέχεια, οι τρίχες  αφαιρούνται από το θυλάκιο.

Περιοχές στόχου: Φρύδια, μεταξύ των φρυδιών, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και άλλα μέρη του προσώπου

Πόσο διαρκεί: 3-6 εβδομάδες

Επίπεδο πόνου: Το νήμα είναι μια σχετικά ανώδυνη μέθοδος. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια ενόχληση όταν τραβάτε τα μαλλιά

Πλεονεκτήματα: Το νήμα είναι μια από τις πιο υγιεινές μεθόδους αποτρίχωσης λόγω μόνο ενός νήματος που αγγίζει το πρόσωπό σας (και απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση)

Μειονεκτήματα: Δεδομένου ότι το νήμα είναι αρκετά περίπλοκο, πρέπει να γίνει από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία

Τσιμπιδάκι

Μόλις οι τρίχες του προσώπου σας έχουν μακρύνει αρκετά, πάρτε τα τσιμπιδάκια σας και βγάλτε τις ανεπιθύμητες τρίχες  με σταθερό χέρι.

Περιοχές : Φρύδια, ανάμεσα στα φρύδια κατά μήκος της γραμμής της γνάθου

Πόσο διαρκεί: 3 εβδομάδες

Επίπεδο πόνου: Μπορεί να εμφανιστεί ήπια δυσφορία

Πλεονεκτήματα: Το τσιμπιδάκι είναι ιδανικό για τη διαμόρφωση των φρυδιών και την αφαίρεση μικρών, δυσπρόσιτων τριχών. Τα καλά τσιμπιδάκια είναι σχετικά φθηνά και μπορούν να διαρκέσουν πολύ

Μειονεκτήματα: Αυτή είναι μια αργή και κουραστική διαδικασία. Εάν δεν γίνει προσεκτικά, το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει κνησμούς στο δέρμα και επίσης να οδηγήσει σε εισερχόμενες τρίχες – για να μην αναφέρουμε ότι το υπερβολικό βγάλσιμο φρυδιών μπορεί να καταστρέψει το σχήμα των φρυδιών σας

Αποτρίχωση με Λέιζερ

Αυτή η θεραπεία σας απαλλάσσει από τις ανεπιθύμητες τρίχες για πάντα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ για να απομακρύνει τις μόνιμες τρίχες σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Περιοχές: Οπουδήποτε βρίσκονται οι  τρίχες του προσώπου ή του σώματος

Πόσο διαρκεί: Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αν ακολουθήσετε όλες τις θεραπείες

Επίπεδο πόνου: Θα αισθανθείτε ένα αίσθημα τσιμπήματος κάθε φορά που ένα θυλάκιο είναι τσακισμένο. Μερικοί το περιγράφουν ως μια ελαστική ταινία που χτυπιέται επανειλημμένα στο δέρμα. Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα είναι πιο πιθανό να καούν ή να παρουσιάσουν αποχρωματισμό.

Πλεονεκτήματα: Οι επαναλαμβανόμενες συνεδρίες σας απαλλάσσουν μόνιμα από την  ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Μειονεκτήματα: Η θεραπεία με λέιζερ απαιτεί πέντε έως 12 συνεδρίες (που μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές) για μόνιμα αποτελέσματα.

Αποτριχωτικές κρέμες

Οι κρέμες αποτρίχωσης είναι απλές στη χρήση και δεν απαιτούν επαγγελματική βοήθεια. Αλείψτε την κρέμα στις επιθυμητές περιοχές και αφήστε για τρία έως 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η χημική ουσία διαλύει τις ανεπιθύμητες τρίχες  και στη συνέχεια η ουσία μπορεί να αφαιρεθεί, πλυθεί ή να σκουπιστεί.

Περιοχές: Άνω χείλος και ανάμεσα στα φρύδια

Πόσο διαρκεί: Δεδομένου ότι οι τρίχες αφαιρούνται μόνο από την επιφάνεια, μεγαλώνουν πάλι  εντός 1-3 ημερών

Επίπεδο πόνου: Δεν πονάει, μόνο έχετε μια μικρή αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Εάν η αίσθηση γίνει αφόρητη, αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή έχετε κρατήσει την κρέμα για πολύ ώρα (προσοχή  στην ώρα!! Μπορεί να σας κάψει και να ερεθίσει το δέρμα)

Πλεονεκτήματα: Κρέμες μπορούν να αγοραστούν σε χαμηλές τιμές σε φαρμακεία. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο σπίτι

Μειονεκτήματα: Η μυρωδιά μπορεί να είναι υπερβολική και η ανάπτυξη τριχών είναι γρήγορη

Photos by Pexels