Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν ακμή. Αυτή συνήθως δημιουργείται από διάφορους παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους η διαταραχή των ορμονών, η κακή διατροφή και το στρες. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν στο πρόσωπο, που όχι μόνο δυσκολεύει το μακιγιάζ, αλλά κάποιες φορές έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία.

Η πιο σωστή λύση για την αντιμετώπιση της ακμής, είναι η επίσκεψη στο δερματολόγο, που θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που δοκιμάζουν συμβουλές ομορφιάς πριν αφεθούν στα χέρια του ειδικού, ελπίζοντας ότι έτσι θα δουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της ακμής είναι τα άλατα θειικού μαγνησίου γνωστά ως άλατα Epsom. Αποτελούν μία ένωση ανόργανων στοιχείων, μαγνήσιο, θείο και οξυγόνο, που δημιουργούν ένα σύμπλοκο, το MgSO4, έχουν πάρει το όνομά τους από μια αλατούχα πηγή στο Epsom του Surrey, στην Αγγλία κι έχουν μορφή μικροκρυστάλλων.

pexels.com

Εδώ και αιώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως μια φυσική θεραπεία στην αισθητική, καθώς είναι γνωστό ότι καταπολεμούν δερματικούς ερεθισμούς και μυκητιάσεις, αντιμετωπίζουν τα πρηξίματα και αφαιρούν τις τοξίνες, ενώ λειτουργούν ως απολεπιστικό μέσο. Κατά πόσο όμως καταπολεμούν την ακμή;

Την απάντηση δίνουν δύο ειδικοί. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Dr. Michelle Henry, θεωρητικά τα άλατα Epsom θα μπορούσαν να είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ακμής, αφού το θειικό μαγνήσιο βοηθά στην ανακούφιση μιας φλεγμονής, δρα αποτοξινωτικά και απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα.

Η δερματολόγος Zenovia Gabriel επισημαίνει βέβαια πως παρά το γεγονός ότι κανείς μπορεί όντως να δει μια μικρή βελτίωση στην κατάσταση του δέρματος, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα άλατα θειικού μαγνησίου είναι ευεργετικά για την πρόληψη ή την θεραπεία της ακμής. Η αποτελεσματική δράση τους στηρίζεται απλά σε προσωπικές εμπειρίες.

Πηγή: www.marieclaire.gr