dyo-logo-200

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μετά το φαγητό!

Η ιστοσελίδα Bright Side αναφέρεται στο τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνουμε μετά από ένα γεύμα και γιατί.

Μην κάνετε μπάνιο

Όταν κάνουμε ντους ή μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται ελαφρώς. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, το σώμα στέλνει λίγο περισσότερο αίμα στο δέρμα από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να διαταράξει την πεπτική διαδικασία και να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Ο καλύτερος χρόνος για να κάνετε μπάνιο είναι 30 λεπτά μετά το γεύμα.

Μην πίνετε τσάι

Για μερικούς από εμάς, ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μετά το φαγητό είναι αναπόσπαστο μέρος ενός γεύματος. Αλλά μελέτες δείχνουν ότι αυτό το αβλαβές ρόφημα παρεμβαίνει στην απορρόφηση του σιδήρου, ενός μετάλλου που παίζει σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα. Επομένως, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου θα πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν τσάι εντός μιας ώρας από το φαγητό.

Μην κοιμηθείτε

Ο μύθος ότι το φαγητό πριν πάτε για ύπνο είναι άμεση αιτία υπερβολικού βάρους διαλύθηκε εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, σαφώς δεν πρέπει να αγνοήσουμε την υπόλοιπη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Ο ύπνος με γεμάτο στομάχι προκαλεί ενοχλήσεις όπως καούρα, ρέψιμο και υψηλή οξύτητα. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο κανονικός ύπνος αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερα να κοιμηθείτε τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό.

Μην γυμναστείτε

Ανεξάρτητα από το πώς είναι να ενεργοποιήσετε το σώμα σας με ένα καλό γεύμα και μετά να ξεκινήσετε μια προπόνηση, οι ειδικοί δεν το συμβουλεύουν. Το γεμάτο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, όπως λόξυγκας και ναυτία, καθώς και πιο σοβαρές συνέπειες όπως αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού.

Εάν ακόμα δεν μπορείτε να περιμένετε να προπονηθείτε μετά το φαγητό, είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε έναν ήσυχο περίπατο και να ξεκινήσετε την άσκηση τουλάχιστον 2 ώρες αργότερα.

Μην καπνίσετε

Σχεδόν όλα τα συστήματα στο σώμα μας εμπλέκονται κατά τη διάρκεια της  πεπτικής διαδικασίας. Σε αυτό το σημείο, η νικοτίνη θα απορροφηθεί με διπλή δύναμη, αυξάνοντας έτσι σημαντικά όλες τις επιβλαβείς επιδράσεις της. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι ο καπνός μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και των βιταμινών C και D, αναιρώντας την επίδραση ακόμη και του πιο υγιεινού γεύματος.

Φυσικά, είναι καλύτερο να σταματήσετε εντελώς το κάπνισμα. Αλλά αν καπνίζετε συνεχώς και δεν μπορείτε να σταματήσετε το τσιγάρο μετά από ένα γεύμα, δώστε στο σώμα σας ‘’χρόνο’’ τουλάχιστον 20 λεπτά.

Photos by Pexels

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao