amygdalota

Αμυγδαλωτά αντί για κουραμπιέδες

Τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά, αρωματισμένα με ανθόνερο, γλυκά και ντελικάτα υπάρχουν πάντα σε γάμους, βαφτίσεις, αλλά και στις παραδοσιακές γιορτές της Ελλάδας.

Εύκολη συνταγή που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

  • 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • μαστίχα κοπανισμένη
  • ανθόνερο και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής:

βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να μισοδέσει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και τη μαστίχα να καβουρδιστούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά βρέχοντας τα χέρια μας με ανθόνερο σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι και βάζουμε τα αμυγδαλωτά, Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και με ζάχαρη άχνη.