Αλλεργίες και διατροφή: Ποια τρόφιμα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα;

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Αλλεργίες και διατροφή: Ποια τρόφιμα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα;
allergies

Πολλοί πάσχοντες από αλλεργίες τις αντιμετωπίζουν με οφθαλμικές σταγόνες,  ενέσεις αλλεργίας και άλλα φάρμακα για ανακούφιση, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας USA TODAY NEWS.

Τα αντιισταμινικά που καταπολεμούν τις αλλεργίες διατίθενται σε χάπια και σε υγρές μορφές, αλλά εμφανίζονται φυσικά σε λαχανικά με βιταμίνη C. Αυτά, καθώς και τα ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3, συνθέτουν μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλεργίας, δήλωσε η Emily Telfair, μια φυσιοπαθητική γιατρός στη Βαλτιμόρη. Μερικές απλές αλλαγές, ωστόσο, μπορεί να εμποδίσουν το σώμα σας να τα χρειαστεί από την αρχή. Ακολουθούν επιλογές τροφίμων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των αλλεργιών.

Κρεμμύδια, λάχανο και μήλα

Όλα αυτά περιέχουν κουερσετίνη, μια ένωση που δίνει σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά μια κοκκινωπή απόχρωση. Η κουερσετίνη σταθεροποιεί επίσης τα ιστιοκύτταρα, είπε η Telfair, εκείνα τα κύτταρα που αντλούν ισταμίνες καθώς το σώμα σας αντιδρά σε αλλεργιογόνο. Η τακτική κατανάλωση, σε μορφή τροφής ή συμπληρώματος, προσδίδει στο σώμα θρεπτικά συστατικά που ηρεμούν τη φλεγμονή. Και μην κολλάτε πολύ στο χρώμα, είπε, καθώς αυτά τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να είναι κόκκινα για να περιέχουν κουερσετίνη.

Πιπεριές, λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο

Η βιταμίνη C δρα ως φυσικό αντιισταμινικό, καθιστώντας αυτά τα λαχανικά φίλους σας. Και τα τρία περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια. Αυτά είναι καλά νέα, είπε ο Telfair, καθώς τα εσπεριδοειδή μπορούν να διαταράξουν τις οδούς της ισταμίνης. Άλλες καλές επιλογές περιλαμβάνουν το κουνουπίδι και το λάχανο. Και μην διπλασιάζετε το χυμό πορτοκάλι,  κάνει τη βλέννα σας χειρότερη.

Σολομός, σαρδέλες και σκουμπρί

Αυτά τα λιπαρά ψάρια μπορούν να αντιστρέψουν τη φλεγμονή που προκαλείται από αλλεργιογόνα μέσω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα λίπη ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες στους ιστούς του σώματος, σταθεροποιώντας τα, δήλωσε η Telfair. Όταν προκύπτει αλλεργιογόνο, αυτά τα κύτταρα είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, εξήγησε.

Τσουκνίδες

Οι τσουκνίδες, ένα άλλο φυσικό αντιισταμινικό, αναπτύσσονται σαν ζιζάνια την άνοιξη, είπε η Telfair, καθώς οι αλλεργίες επιστρέφουν. Πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής την διαθέτουν, δήλωσε η Telfair, η οποία προτιμά ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι τσουκνίδας: Έχει άσχημη γεύση, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό για την αλλεργία.

Photos by Freepik