7 βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν κατά την περίοδο της εξεταστικής

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 7 βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν κατά την περίοδο της εξεταστικής
reading

Τζινσκενγκ (Ginseng)

Το τζίνσενγκ αναγνωρίζεται συχνά για τα πολλά οφέλη του για την υγεία. Είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για την συγκέντρωση, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Πέρα από αυτό, βοηθά  στην καταπολέμηση της κόπωσης, ώστε να είστε ξεκούραστοι για τις εξετάσεις σας, ακόμη και αν περάσατε μερικές επιπλέον ώρες μελέτης το προηγούμενο βράδυ, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Ηargraves Online Healthcare.

Το τζίνσενγκ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο. Αυτό είναι σημαντικό όταν προετοιμάζεστε για ένα διαγώνισμα, ώστε να μην “καταρρεύσετε” ενώ διαβάζετε ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου του διαγωνίσματος, αν δεν έχετε φροντίσει σωστά τη διατροφή σας.

Ιχθυέλαιο

Το ωμέγα-3 ιχθυέλαιο μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική εγκεφαλική και ψυχική σας υγεία. Μπορεί να είχατε ακούσει ως παιδί ότι τα ψάρια είναι “τροφή για τον εγκέφαλο” και να ξέρετε πως σίγουρα ισχύει.

Όταν πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα εγκεφάλου για εξετάσεις, το ιχθυέλαιο καλύπτει πολλά πεδία.

Πρώτον, βοηθάει στην απώλεια μνήμης. Το διάβασμα για ένα διαγώνισμα δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τις πληροφορίες που έχετε διαβάσει! Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση της διάθεσής σας, κάτι που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά καθώς περνάτε ώρες μελετώντας.

Είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε ιχθυέλαιο τακτικά, όχι μόνο όταν πλησιάζει ένα μεγάλο τεστ. Τα συστατικά στα συμπληρώματα ιχθυελαίου είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

 Ν-ακετυλο L-κυστεΐνη

Η κυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό, αλλά βρίσκεται επίσης σε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί, τα αυγά και τα άπαχα κρέατα.

Αυτό το αμινοξύ έχει μια ποικιλία διαφορετικών οφελών για την υγεία, από τη βοήθεια σε αναπνευστικές παθήσεις έως την απομάκρυνση των τοξινών από το συκώτι και τα νεφρά.

Η Ν-ακετυλο-L-κυστεΐνη είναι επίσης γνωστή για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου. Η κυστεΐνη βοηθά στη ρύθμιση του γλουταμινικού εντός του σώματος. Το γλουταμικό είναι ένας νευροδιαβιβαστής που είναι απαραίτητος για τη μάθηση και τη μνήμη.

 Ψευδάργυρος

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλός σας έχει ήδη αρκετό ψευδάργυρο μέσα του; Αυτό θα πρέπει να σας κάνει να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και τη συνολική διαδικασία της σκέψης.

Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές ασθένειες εντός του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Ενώ ο ρόλος που διαδραματίζει ο ψευδάργυρος στον εγκέφαλο απαιτεί ακόμη περισσότερη έρευνα, η συμπερίληψή του στην καθημερινή σας πρόσληψη βιταμινών μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τη συνολική εγκεφαλική σας λειτουργία υγιή και να ενισχύσετε τη μνήμη σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τα ηλικιωμένα άτομα που μπορεί να έχουν βιώσει κάποια απώλεια μνήμης.

Βιταμίνη Β-6

Οι διάφορες βιταμίνες Β παίζουν διαφορετικούς ρόλους στο σώμα και στον εγκέφαλο. Η βιταμίνη Β-6 είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για τη μελέτη και την εξέταση, επειδή προάγει την υγεία του εγκεφάλου.

Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη Β-6 έχει περάσει από εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη λειτουργία και την υγεία του εγκεφάλου στους ηλικιωμένους. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις της νόσου Αλτσχάιμερ.

Βιταμίνη Β-12

Ένα άλλο ισχυρό συμπλήρωμα για την υγεία του εγκεφάλου είναι η βιταμίνη Β-12. Και πάλι, έχει διαφορετικές λειτουργίες σε όλο το σώμα, αλλά είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Η έλλειψη της βιταμίνης Β-12 μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικά προβλήματα και μπορεί να έχει ακόμη και ψυχολογικές επιπτώσεις. Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπλήρωμα Β-12 για να βοηθήσουν στην “εγκεφαλική ομίχλη” ή την κόπωση. Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί είναι μια εξαιρετική βιταμίνη που πρέπει να συμπεριλάβετε όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας για μια μεγάλη εξέταση.

Πολυβιταμίνη

Αφού διαβάσατε για μερικές από τις καλύτερες βιταμίνες για τον εγκέφαλο, ίσως σας εκπλήξει να συνειδητοποιήσετε ότι κάτι τόσο απλό όσο η καθημερινή λήψη μιας πολυβιταμίνης μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει με τη συνολική συγκέντρωση, την εγκεφαλική δύναμη, τη μνήμη, την ενέργεια και πολλά άλλα.

Οι περισσότερες πολυβιταμίνες περιλαμβάνουν βιταμίνες όπως  βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες Β6 & Β12 και ο ψευδάργυρος. Όλες αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν στο σώμα με διαφορετικό τρόπο, κάποιες βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και κάποιες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.