7 πράγματα που πιστεύουν οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 7 πράγματα που πιστεύουν οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες
hands together

Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου προειδοποιώντας τους ανθρώπους για τις κακές συνήθειες που τους εξαντλούν την ψυχική δύναμη. Ενώ ο καθένας ασχολείται με ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες, η έρευνά μου αποκάλυψε συγκεκριμένες συνήθειες στις οποίες οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμπλακούν. Και αυτές οι ανθυγιεινές συνήθειες τις συγκρατούν. Γιατί λοιπόν οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να συγκρίνονται με άλλους ανθρώπους, υποβαθμίζουν την επιτυχία τους και επιμένουν στην τελειότητα; Όλα βασίζονται στις βασικές τους πεποιθήσεις. Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, επειδή ζουν με ένα διαφορετικό σύνολο βασικών πεποιθήσεων που καθοδηγούν τις αποφάσεις και τις καθημερινές τους συνήθειες, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας του περιοδικού Forbes στο οποίο έδωσε συνέντευξη η Amy Morin, (Mental strength trainer and host of the Mentally Strong People Podcast).

1.    Η αυτοεκτίμηση δεν πρέπει ποτέ να καθορίζεται από τη γνώμη κάποιου άλλου

Είναι εύκολο να αφήσετε την απόρριψη ή την κριτική να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Ακόμα κι αν έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που κάποιος είπε, “Δεν είσαι έτοιμος για αυτήν την επιχείρηση”, αυτές οι λέξεις μπορεί ακόμα να αντηχούν στο κεφάλι σου.

Όμως οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες δεν επιτρέπουν στη γνώμη κάποιου άλλου να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή τους. Μόνο καθορίζουν το πώς αισθάνονται για τον εαυτό τους και έχουν υγιείς ικανότητες αντιμετώπισης που τις βοηθούν να ανακάμψουν όταν άλλοι προσπαθούν να τις μειώσουν.

2.    Η δύναμή σας μερικές φορές θα θεωρείται αδυναμία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η καλοσύνη, το συναίσθημα και η ευπάθεια δεν είναι σημαντικά (ή ακόμη και κατάλληλα) στο σύγχρονο χώρο εργασίας. Κάποιοι βλέπουν ακόμη και αυτές τις ενέργειες ως σημάδια αδυναμίας. Αλλά οι ψυχικά δυνατές γυναίκες καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι είστε διανοητικά ισχυρότεροι από τους περισσότερους.

Οι ψυχικά δυνατές  γυναίκες παραμένουν επικεντρωμένες στο να γίνονται καλύτερες και πιο δυνατές, ανεξάρτητα από το τι λένε τα άτομα που τις κρίνουν. Δεν χρειάζεται να αποδείξουν την εσωτερική τους δύναμη σε κανέναν άλλο για προσοχή. Αναγνωρίζουν ότι η δύναμή τους πιθανότατα θα θυμίζει στους άλλους τις δικές τους αδυναμίες.

3.    Δεν χρειάζεται να μειώνετε τον εαυτό σας για την άνεση των άλλων

 

Πολλές γυναίκες ανησυχούν ότι η φιλοδοξία τους μπορεί να απειλήσει άλλους. Είτε συμπληρώνουν ένα προφίλ γνωριμιών είτε ένα βιογραφικό, ελαχιστοποιούν τα επιτεύγματά τους. Και όταν τους δοθεί ένα κομπλιμέντο, επιμένουν, “Ω, δεν ήταν τίποτα” ή λένε, “Όχι, δεν είμαι πραγματικά τόσο καλός.” Αλλά δεν χρειάζεται να υποτιμήσετε την επιτυχία σας για την άνεση των άλλων.

Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες γνωρίζουν ότι μπορούν να κατέχουν την επιτυχία τους χωρίς να ακούγονται αλαζονικές. Είναι ευχαριστημένες με τις προσπάθειές τους και δεν φοβούνται να μιλήσουν για τα επιτεύγματά τους. Είναι άνετες με τον εαυτό τους και γνωρίζουν ότι δεν είναι δουλειά τους να αποφεύγουν να εκφοβίζουν άλλους ανθρώπους λέγοντας ότι δεν κάνουν κάτι τρομερό.

4.    Η κοινωνία ενθαρρύνει τις γυναίκες να υιοθετούν ανθυγιεινές συνήθειες

Υπάρχει συνεχής πίεση για τις γυναίκες να «γίνουν» όπως ο κόσμος θέλει να είναι  ευγενικές, ήσυχες και όμορφες. Τα νεαρά κορίτσια συχνά αντιμετωπίζονται διακριτικά διαφορετικά από τα αγόρια και αυτό  μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην αυτοαντίληψή τους. Στη διαδικασία αυτή, ο πολιτισμός μας έχει αναπτύξει συγκεκριμένους «κανόνες φύλου» που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά τους να μεγαλώσουν και να γίνουν ισχυρές γυναίκες.

Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες αναγνωρίζουν πώς αυτές οι πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε επιζήμιες συνήθειες – όπως επιμονή στην τελειότητα, να παραμένουν σιωπηλές και να εμπλέκονται σε τοξικές αυτοεκτιμήσεις. Κάνουν πράγματα που τις βοηθούν να χτίσουν δύναμη και να είναι ότι καλύτερο μπορούν, ανεξάρτητα από το αν ταιριάζουν με τις πολιτιστικές προσδοκίες ή τους στερεότυπους ρόλους των φύλων.

5.    Η ψυχική δύναμη μπορεί να είναι μεταδοτική

Η ψυχική δύναμη δεν είναι κάτι που μπορείς να πιέσεις σε κανέναν. Αλλά η επιθυμία σας να γίνετε πιο δυνατοί και να γίνετε καλύτεροι μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους.

Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες γνωρίζουν ότι η δύναμη έχει μια κυματιστική επίδραση, αλλά δεν διαλέγουν, γκρινιάζουν ή δεν παρακαλάνε τους ανθρώπους να αλλάξουν. Αντ ‘αυτού, οδηγούν με το παράδειγμα. Και η ενέργειά τους στη δημιουργία της ισχυρότερης έκδοσης του εαυτού τους εμπνέει συχνά τους άλλους να ακολουθήσουν το προβάδισμά τους.

6.    Οι ψυχικοί μύες πρέπει να διατηρούνται συνεχώς

Μπορεί να σκεφτείτε πράγματα όπως, “Είμαι ήδη μια δυνατή γυναίκα” ή “Δεν χρειάζομαι πνευματική δύναμη.” Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ψυχικοί μύες σας χρειάζονται συνεχείς προπονήσεις.

Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες καταλαβαίνουν ότι οι ψυχικοί μύες είναι σαν φυσικοί μύες. Χρειάζονται άσκηση για να παραμείνουν δυνατοί. Έτσι εργάζονται συνεχώς για να εγκαταλείψουν τις κακές συνήθειες που απειλούν τη διανοητική τους δύναμη και αναπτύσσουν υγιέστερες συνήθειες που τους βοηθούν να συνεχίσουν να γίνονται ισχυρότερες στην προσπάθεια να αξιοποιήσουν τις μεγαλύτερες δυνατότητές τους.

7.    Δεν μπορείτε να βλέπετε πάντα την εσωτερική δύναμη

Ίσως πιστεύετε ότι μια συγκεκριμένη γυναίκα που εργάζεται σκληρά στο γυμναστήριο έχει πολλή ψυχική δύναμη. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα εικόνας του σώματος. Ή ίσως στην πραγματικότητα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αρκετά καλή λόγω των δικών της αισθήσεων ανασφάλειας. Εν τω μεταξύ, μια άλλη γυναίκα που με το ζόρι σηκώνεται της από το κρεβάτι κάθε μέρα, παρά την επιθυμία της να κρυφτεί κάτω από τα καλύμματα, μπορεί να έχει απίστευτη ψυχική δύναμη.

Οι ψυχικά ισχυρές γυναίκες γνωρίζουν ότι δεν μπορείτε να κρίνετε τη δύναμη κάποιου από τις ενέργειες που βλέπετε. Επομένως, δεν ανησυχούν για την επίδειξη των διανοητικών μυών τους Αντ ‘αυτού, εργάζονται για να αναπτυχθούν καλύτερα, με λιγότερη ανησυχία για το αν άλλοι αναγνωρίζουν ή χειροκροτούν την ανάπτυξή τους.