1962b

Ριζότο α λα Μιλανέζε

Το ριζότο α λα Μιλανέζε είναι από τα πιο κλασσικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Χαρακτηριστικό στοιχείο, το σαφράν που το κάνει μοναδικό.
Προετοιμασία: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρναρόλι ή καρολίνα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 3-4 κλωστές κρόκου Κοζάνης
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής