5 συμβουλές για να μείνετε νέα μετά τα 50 – και σε κάθε ηλικία

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 συμβουλές για να μείνετε νέα μετά τα 50 – και σε κάθε ηλικία
older woman 34

Τι μπορείτε να κάνετε, όταν η σκέψη “μεγαλώνω” σας φοβίζει; Οι παρακάτω σκέψεις και συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δείτε την κατάσταση διαφορετικά. Και ναι, μπορείτε να μείνετε νέα μετά τα 50 -και σε κάθε ηλικία αφού ο χρόνος είναι ένας αριθμός και τίποτε παραπάνω.

Έτσι θα (παρα)μείνετε νέα μετά τα 50

#1: Μην αποφεύγετε το θέμα. Η πρόληψη σε θέματα σωματικής υγείας είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο ισχύει και σε θέματα ψυχικής υγείας. Δεχτείτε ότι η “πρόκληση” θα έρθει πρέπει να είστε προετοιμασμένη, να έχετε πλάνο.

#2: Διερευνήστε το τι σημαίνει για εσάς το “ότι μεγαλώνω”. Ποιος είναι ο φόβος σας σε κάτι τόσο φυσιολογικό; Ζητήστε βοήθεια, πηγαίντε σε σεμινάρια, μπείτε σε εθελοντικές ομάδες της ηλικίας σας και αποφασίστε ότι δεν θα φοβάστε κάτι αναπόφευκτο.

#3: Ανακαλύψτε ότι δεν είστε μόνη. Όλα τα μωρά που γεννήθηκαν την ίδια μέρα με εσάς πιθανότατα να αντιμετωπίζουν τις ίδιες “προκλήσεις”. Όλοι σας οι συμμαθητές είναι στην ίδια ηλικία με εσάς. Οργανώστε μια συνάντηση με τους συμμαθητές σας, ώστε να δείτε σε τι κατάσταση είναι οι συνομήλικοι σας. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σε μια σειρά, είστε καλύτερα ή χειρότερα από τους άλλους; Πώς μπορείτε να φτάσετε στην πρώτη σειρά; Βοηθήστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Μοιραστείτε την ανησυχία σας και δείτε πώς το αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

#4: Διερευνήστε πώς θα ήταν να μεγαλώνετε ιδανικά και τι σας εμποδίζει ώστε να το κάνετε; Βρείτε τρόπους να πετύχετε τον ιδανικό τρόπο για να μεγαλώνετε, για να ζείτε μετά τα 50. Μην περιμένετε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας, να βγείτε στην σύνταξη. Ο χρόνος είναι υπέρ σας αν είστε ακόμα στην “δημιουργική ηλικία” έχετε τα μέσα, τον τρόπο και το χρόνο να πετύχετε τα ιδανικά γηρατειά.

#5: Συνειδητοποιήστε ότι μεγαλώνοντας έχετε τη δυνατότητα να αξιολογείτε τα σημαντικά πράγματα διαφορετικά γιατί έχετε την εμπειρία της ζωής. Αυτό είναι κάτι που οι νεότεροι το ζηλεύουν από εσάς. Μην ζηλεύετε λοιπόν για όσα δεν πρόλαβατε να κάνετε. Δεν θα τα θέλατε τόσο πολύ και γι’αυτό δεν έγιναν προτεραιότητα σας. Έπειτα από ματαιώσεις και απογοητεύσεις φοβόμαστε ότι δεν προλάβαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Στην πραγματικότητα όμως είναι η αποτυχία που με την σωστή αξιολόγηση γίνεται επιτυχία ζωής. Βρείτε το χρόνο, την δύναμη και την όρεξη να κάνετε αυτό που θέλετε με λίγα περισσότερο άσπρα μαλλιά.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr/