dyo-logo-200

5 λόγοι που πέφτουν οι βλεφαρίδες σου και τι μπορείς να κάνεις

Παρόλο που είναι τόσο μικρές, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν το πρόσωπο. Σπαταλάς αρκετό χρόνο και χρήματα για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται μεγάλες, γεμάτες και εντυπωσιακές, αλλά μερικές φορές απογοητεύεσαι. Δεν είναι ιδέα σου, πέφτουν οι βλεφαρίδες σου κι αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Όπως σου έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, οι βλεφαρίδες μας αρχίζουν να πέφτουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί από ορμονικές αλλαγές ή έλλειψη βιταμινών, ενώ και ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες και η πιτυρίαση των βλεφάρων μπορούν επίσης να προκαλέσουν πτώση βλεφαρίδων.

πέφτουν οι βλεφαρίδες

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες και τι μπορείς να κάνεις;

Αιτία #1: Βάζεις συχνά ψεύτικες βλεφαρίδες

Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις να έχεις πιο μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες, αλλά εκτός του ότι η άποψή μας είναι ότι προτιμάμε το πιο φυσικό αποτέλεσμα, θα σου πούμε τουλάχιστον να μην τις βγάζεις τόσο άγαρμπα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει όταν αφαιρείς βιαστικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες, τραβώντας τες. Ο σωστός τρόπος είναι να το κάνεις σιγά σιγά, χρησιμοποιώντας ντεμακιγάζ ματιών.

Αιτία #2: Κοιμάσαι με το μακιγιάζ

Μέχρι τώρα, ίσως γνωρίζεις καλά τους κινδύνους του να κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου, αλλά σου δίνουμε έναν ακόμα καλό λόγο που σχετίζεται με την υγεία των βλεφαρίδων σου. Τα σωματίδια της μάσκαρας και της σκιάς μπορούν να φράξουν το θυλάκιο των βλεφαρίδων με αποτέλεσμα μετά από χρόνια να μην αναπτύσσονται τόσο εύκολα.

πέφτουν οι βλεφαρίδες

Αιτία #3: Δεν χρησιμοποιείς ορό

Θα πρέπει πάντα να επιλέγεις ένα σέρουμ με φυσικά υλικά, το οποίο μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να φανεί το αποτέλεσμα, αλλά δεν θα καταστρέψει τις βλεφαρίδες σου και θα τις κρατήσει υγιείς και πυκνές! Ο ορός ανάπτυξης βλεφαρίδων που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να περιέχει συστατικά που είναι 100% ασφαλή για τα μάτια και το δέρμα γύρω από αυτά, πέρα απ’ τις βλεφαρίδες.

Αιτία #4: Τρίβεις τα μάτια σου

Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να προκαλέσει τραύμα στις βλεφαρίδες σας και φυσικά πτώση τους. Όταν ασχολείσαι με την περιοχή των ματιών θα πρέπει να κάνεις πολύ προσεκτικές ευγενικές κινήσεις, σαν να φοβάσαι μην σπάσουν!

Αιτία #5: Θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σοβαρό

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις υγείας που μπορούν να προκαλέσουν πτώση των βλεφαρίδων σου. Εάν αισθάνεσαι ότι η απώλεια των βλεφαρίδων σου μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάτι πιο σοβαρού από το έντονο τρίψιμο των ματιών ή την αμέλεια αφαίρεσης του μακιγιάζ, συμβουλέψου τον δερματολόγο σου.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες;

Σύμφωνα με την Clementina Richardson, ιδρύτρια της Envy Lashes στη Νέα Υόρκη, οι βλεφαρίδες συνήθως μεγαλώνουν κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες ως μέρος του φυσικού σας κύκλου ανάπτυξης μαλλιών. Και ενώ ενδέχεται να μην μπορείς να επιταχύνεις τη φυσική διαδικασία, ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείς να συμβάλεις στην ανάπτυξη πιο ισχυρών και πλούσιων βλεφαρίδων.

Πηγή:https://ipop.gr/beauty/logoi-poy-peftoyn-oi-vlefarides-soy-ka/

 

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao